SC „Čair“: Besplatna škola plivanja za decu

Foto: FB Bazeni Čair
Foto: FB Bazeni Čair

Sportski centar „Čair“ organizuje besplatnu školu plivanja namenjenu deci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta, od prvog do četvrtog razreda.

Obuka će se održavati u kompleksu zatvorenih bazena „Čair“ u tri grupe, u određenim terminima.

Škola plivanja započinje 3. jula, a treninzi će se održavati radnim danima u dva termina: od 9 do 10 sati i od 10 do 11 sati. Planirano je da obuka traje 10 treninga.

Prijave za školu plivanja počinju 21. juna i traju do 28. juna, a moguće je prijaviti se na portirnici bazena „Čair“ u vremenskom intervalu od 9 do 11 sati. Prilikom prijave, potrebno je dostaviti zdravstvenu knjižicu za decu rođenu od 2016. do 2012. godine.

Prošle godine je Sportski centar Čair već organizovao sličnu besplatnu obuku neplivača, koja je privukla veliki broj niških mališana iz nižih razreda osnovne škole. Tokom jula, kroz školu plivanja prošlo je oko 600 dece, što svedoči o uspešnosti i popularnosti ove inicijative.

Ova besplatna škola plivanja pruža odličnu priliku deci da nauče osnove plivanja i steknu veštine koje su neophodne za bezbedno uživanje u vodi. Takođe, plivanje je izuzetno korisna fizička aktivnost koja doprinosi razvoju motoričkih sposobnosti i jačanju mišića, a uz to pruža i zabavu i osveženje tokom letnjih meseci.

Sportski centar „Čair“ nastavlja sa svojim angažmanom u promovisanju sporta i fizičke aktivnosti među najmlađima, stvarajući prilike za njihov razvoj i rast. Ova inicijativa svakako će doprineti da deca razviju ljubav prema vodi i plivanju, kao i da steknu nove veštine koje će im koristiti u životu.