Besplatna škola skejta u parku Čair

škola skejta

Srpska Skejtbord-Roler Federacija sa zadovoljstvom objavljuje da će u četvrtak, 22. juna i petak, 23. juna, organizovati besplatnu školu skejta u parku Čair u Nišu. Škola će trajati od 19 do 20 časova i namenjena je deci uzrasta od 5 do 15 godina.

Trening će biti vođen od strane licenciranih trenera Federacije, koja ima za cilj da popularizuje olimpijsku granu sporta – skejtbording, među širom populacijom, posebno među najmlađima. Pozivamo sve zainteresovane roditelje da dovedu svoju decu na ovaj događaj. Ukoliko već posedujete skejt, molimo vas da ga ponesete zajedno sa obaveznom zaštitnom opremom.

Federacija i treneri su obezbedili određeni broj skejtova i zaštitnih kaciga na licu mesta, za sve one koji žele da se oprobaju u ovoj vrsti sporta, a nemaju svoju opremu.

Ova besplatna škola skejta u parku Čair predstavlja samo prvu od mnogih akcija koje će biti organizovane na različitim lokacijama u Nišu tokom letnjih meseci. Na poligonu kod popularnog “Mostića”, u parku Čair, možete prepoznati belo-crvenu vertikalnu zastavu Srpske Skejtbord-Roler Federacije i spremni poligon za trening.

Takođe, želimo da naglasimo da skejtbording, pored svojih rekreativnih i profilaktičkih benefita za decu i starije, može poslužiti i kao alternativni vid prevoza u gradu. Ovaj sport promoviše fizičku aktivnost, kreativnost i druženje, a može biti i održiva opcija za gradske puteve.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže školi skejta i isprobaju ovu dinamičnu i popularnu sportsku disciplinu. Vidimo se u parku Čair i spremni smo da zajedno uživamo u vožnji skejta!