Da budu srećna i zaštićena. Dečija nedelja pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“

U svim vrtićima JPU „Pčelica“ Niš ovogodišnja „Dečija nedelja“ obeležava se pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“. Poruka je da ne treba prekidati trud i zalaganje da deca budu srećna i zaštićena, ali i da im se omogući da budu deo društvenog života u skladu sa uzrastom, željama i mogućnostima

„Dečija nedelja se obeležava u vrtićima naše ustanove svake godine i posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem deca mogu da razvijaju svoje potencijale”, izjavila je direktorka Pčelice Svetlana Mitić i naglasila da se na zaštiti i unapređenju dečijih prava radi svakog dana.

“Svi znamo koliko su deca bitna i koliko je njihovo pravilno i bezbižno odrastanje značajno za budućnost, a odgovornost za to nosimo svi”, podsetila je direktorica Mitić.

Pesnici, pisci, glumci bili su gosti a sa mališana su pričali o njihovim pravima. Pisac Rusomir Arsić govorio je o tome koliko su oni važni, ali i šta sve mogu da učine za svoje drugare, vaspitače i porodicu.

Tradicija obeležavanja „Dečije nedelje“ je višedecenijska i uređena je zakonom, a organizuje se svake godine u prvoj nedelji oktobra, pod različitim sloganom.