Bubble Fest u Nišu: Čair će okupirati deca i mehurići

Festival mehurića i ove godine u Nišu

Kulturno – sportska manifestacija koja je deo globalnog pokreta za očuvanje porodice i društva kroz širenje pozitivne energije održava se u gradovima širom sveta, pa tako i u Nišu u subotu 5. maja i nedelju, 6.maja u parku Čair.

“Cilj je promovisanje raznolikosti i pozitivne interakcije unutar zajednice. Događaj je orijentisan da izgradi više otpornih i različitih zajednica, da se poveća svest o ličnoj dobrobiti i da se stvori pozitivno interaktivno iskustvo između grada i njegovih stanovnika”, kažu organiztori Bubble Fest-a – Udruženje AzBuki i Dečiji centar Niš.

Festival mehurića 2016.; Foto: Azbuki
Festival mehurića 2016.; Foto: Azbuki

Festival mehurića ranijih godina je podrazumevao i da kroz interaktivnu postavku posetioci mogu da ispitaju svojstva vode, naprave smešu za mehuriće, sastave sprave za formiranje balona od sapunice i sami prave mehuriće. 

Festival mehurića u centru Niša 2016.; Foto: Azbuki
Festival mehurića u centru Niša 2016.; Foto: Azbuki

Postavka je osmišljena za decu svih uzrasta, a posebno je zabavna za najmlađe koji zajedno sa roditeljima, kreativno stvaraju, raduju se i uče.

Festival mehurića u centru Niša 2016.; Foto: Azbuki
Festival mehurića u Nišu 2016.; Foto: Azbuki

“Planirano je da u subotu, nastupaju mladi pevači i plesne grupe sa početkom od 16:00 časova u Čairu. Drugi dan festivala , u nedelja od 10:00 časova je rezervisan za najmlađe u vidu kulturno – sportskih aktivnosti i radionica”, najavljuju organizatori.

Global Digital Clinik