Niški vaterpolisti vređani i psovani u Kragujevcu: Remi Radničkog i Naisa

Foto: VK Nais
Foto: VK Nais

Vaterpolo klub Nais gostovao je u okviru šestog kola Superlige Srbije Radničkom u Kragujevcu. Utakmica je završena rezultatom 10:10.

Radnički – Nais 10:10 (2:4, 2:2, 3:3, 3:1)

Kragujevac – Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 200.

RADNIČKI: Gavrilović, Tanasijević, Stanojević, Ganić 2, Metodiev, Mitrović, Šakenov 3, Dino 3, Panić, Pljevančić, Manić 1, Radovanlija 1, Đerković, Stjepanović.

NAIS: Lazić, Mitrović 3, Pavičić, Ivetić, Dimitrijević, Stanković, Omerović, Đurđević 1, Živić 1, Šilj, Bolović 3, Milošević 2, Stojiljković, Milošević.

Nakon svih dešavanja na meču, Vaterpolo klub Nais izdao je zvanično saopštenje koje je poslato Upravnom odboru Vaterpolo Savezu Srbije, sudijskoj organizaciji, svim klubovima – članovima skupštine VSS i medijima, jer su, kako se navodi, gostujući igrači, članovi upravnog kluba i sudije bili izloženi “nezapamćenom verbalnom teroru nekolicine domaćih navijača”.

Vređani i psovani u srcu Šumadije

“Pristojnost nas sprečava da poborojimo vulgarnosti kojima smo zasipani, ali nas dostojanstvo i ljubav prema vaterpolu obavezuje da javno dignemo glas protiv takvog ponašanja na našim bazenima i pozovemo one koji su imali obavezu da to spreče i sankcionišu”, ističe se u saopštenju koje potpisuje predsednik skupštine VK Nais Milan Krstić.

U saopštenju se dodaje da se osuđuje ponašanje igrača VK Nais koji je posle niza provokacija izgubio nerve i opravdano zaradio crveni karton. (Na dva minuta i 20 sekundi pre kraja treće deonice isključen je Nemanja Šilj).

“Pitamo se kako se dogodilo da naša tri igrača odmah po dolasku u Niš završe u Urgentnom centru, jedan sa polomljenim nosem, drugi sa ozbiljnom povredom rebra i treći sa hematomom na glavi, a da pritom ekipa Naisa dobije dva crvena kartona na utakmici”.

Kako se ističe u saopšetnju, ovo nije prvi put da se u Kragujevcu na ovakav način postupa sa gostujućim ekipama.

“Mi nećemo suditi o materijalnoj povredi pravila igre, to prepuštamo onima koji su za to određeni unutar vaterpolo organizacije, ali ćemo suditi o povredi zdravog razuma i dotojanstva. Očekujemo da se organizatori i uprava KVK Radničkog izvini svojim sugrađanima zbog svega što se dešavalo na bazenu. Verujemo da iskreni Srbi, Šumadinci i Kragujevčani osećaju stid zbog malog broja huligana”, kaže se, između ostalog, u saopštenju.

VK Nais na kraju zaključuje da će klub “kao i do sada biti uzoran domaćin svima onima koji dođu u Niš” kako bi reprezentovali trofejni sport i dostojanstveno prihvatati poraze uz čestitke protivniku i iskreno se i časno radovali uspehu svoje ekipe.   

Global Digital Clinik