Besplatan obilazak Tvrđave: Otkrijte tajne koje se kriju u njenim zidinama

besplatan obilazak tvrđave
Tvrđava u Nišu; Foto: Dragoslav Veličković

Besplatan obilazak Tvrđave organizuje Turistička organizacija Niš, svakog četvrtka od 15:00 časova.

Besplatan obilazak Tvrđave, sa turističkim vodičem, pruža Vam prilliku da se se upoznate sa istorijom dugom dva milenijuma.

Zidovi Tvrđave čuvaju istoriju od keltskih plemena i Rimljana, do osmanlijskih graditelja čiju orijentalnu arhitekturu imamo sačuvanu i danas. Turistički vodič vodiće Vas svojom pričom i doživećete Tvrđavu na potpuno novi način.

Obilazak se organizuje svakog četvrtka za grupu do 30 ljudi, od 15 časova, mesto polaska je Turistički info centar TON-a, koji se nalazi na samom ulazu u Tvrđavu, sa leve strane. Okupljanje počinje u 14:30.

Virtuelna šetnja Tvrđavom

Ukoliko želite da putujete kroz vreme i doživite Tvrđavu 19. veka, imate priliku za to svakog dana u prostorijama Turističkog info centra.

Jedinstvena aplikacija napravljena je sa ciljem da Nišlije i turisti, upoznaju Niš 19. veka. Provozajte se kočijom i osetite duh vremena iz prošlosti. Vožnju prate zanimljive priče iz istorije koje će Vam pomoći da bolje upoznate Niš.

Virtuelna Tvrđava. Foto: Facebook

Aplikacija je i edukativnog karaktera, a stvorena je u saradnji TO Niš, kompanije Sanatec7 i Startup centra Niš. „Virtualna Tvrđava XIX veka“ je domaći digitalni proizvod razvijen od strane kompanije Sanatec7 koji ima za cilj da upotrebom digitalnih tehnologija virtualne stvarnosti omogući promociju i doprinese očuvanje kulturnog i istorijskog nasleđa grada Niša, kažu iz TO Niš.

Tajne Tvrđave: Prošetajte kroz ulicu antičkog Niša

Dostava hrane u Nišu