Andrija Milošević umetnički direktor Filmskih susreta u Nišu

Andrija Milošević foto: biografija.com
Andrija Milošević foto: biografija.com

Umetnički direktor 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma biće poznati srpski i crnogorski glumac i voditelj Andrija Milošević, odlučeno je na prvoj sednici novog Saveta Filmskih susreta u Nišu. Filmski susreti u Nišu tradicionalno se održavaju na Letnjoj pozornici u Tvrđavi i trajaće od 24. do 30.avgusta.

Za članove selekcione komisije izabrani su predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije (UFGS) Rastko Janković, direktor Filmskih susreta i Niškog kulturnog centra (NKC) Srđan Savić i urednik filmskog i video programa NKC-a Dejan Dabić.

“Upućen je i javni poziv producentima da prijave svoje filmove za ovogodišnji festival, a rok za prijavu je od 15. maja do 15. juna tekuće godine”, navode u NKC-u.

Festival će biti održan od 24. do 30. avgusta 2024. na Letnjoj pozornici, a prema rečima Dejana Dabića prošlogodišnji festival protekao je u znaku publike.

“Prvi put sam osetio da je niška publika stala uz festival, bez obzira na sve probleme, bez obzira na sve komentare ideološke, političke, sociološke, kakve god, publika je svih sedam večeri, sem jedne kada je padala kiša, bila na Letnjoj pozornici. Svake večeri imati pod vedrim nebom po tri hiljade gledalaca, je konstanta kojom se ne može pohvaliti ni Festival u Puli”, rekao je  Dabić.

Predsednica Saveta je Jelena Živadinović, a njega čine direktor NKC-a Srđan Savić, glumac i istaknuti član SNS-a Rastko Janković, potom glumac i reditelj Fuad Tabudžić, poznati glumci Viktor Savić i Petar Benčina, kao i radnica u Komunalnoj policiji Jelena Živadinović, sekretarka Skupštine Niša Svetlana Kitić, Marija Ćirić, savetnica u Gradskoj upravi za organe grada i Jelena Tomić, organizatorka poslova u JKP Naissus.

Global Digital Clinik