Otvoren nezavršen vrtić u Nišu

foto: Ministarstvo za za brigu o porodici i demografiju

Na Međunarodni dan porodice, u niškom naselju Pantelej otvoren je novi vrtić “Višnjica”. Osim prizemlja, koje je opremljeno stolovima, stolicama, igračkama i knjigama, sobe na spratu su prazne, radovi spolja još traju, a vrtić počinje sa radom septembra. Ispred vrtića brojne mašine danima ubrzano rade, a radnici su napravili pauzu dok je trajalo otvaranje, pa su nastavili da rade.

U novom vrtiću biće mesta za 150 deteta, a mališani bi trebalo da krenu u vrtić septembra kada budu potpisani ugovori sa roditeljima.

Vrtić u Panteleju trebalo je da bude izgrađen do 20. januara, ali su ga tek danas, uz svečano presecanje vrpce, otvorile nova ministarka za za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktorka Predškolske ustanove Pčelica Svetlana Miletić.

Dok se sekla vrpca radnici su čekali ispred vrtića da odu gosti kako bi nastavili da rade, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poželela je dobrodošlicu ministarki Milici Đurđević Stamenkovski.

„Poštovana ministarka, dobrodošli u grad Niš. Čestitam Vam na mandatu, verujem da ćete biti istrajni i da ćete pomagati Nišu. kako smo danas krenuli, da otvorimo ovaj vrtić verujem da će tako i biti“, rekla je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

„Zadovoljstvo mi je što danas ovde proslavljamo svetski Dan porodice na pravi način, u pravom duhu. Sa dečijim osmehom, ljubavlju. Slavimo porodicu, život, rađanje“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici.

Screenshot TV N1

Osim što radovi spolja još traju, za sada je u vrtiću samo prizemlje opremljeno stolovima, stolicama, igračkama i knjigama, dok su sobe na spratu prazne.

Global Digital Clinik