10 filmova koje trebate pogledati u toku izolacije  

The Irishman
The Irishman

Kada su izlasci iz domova smanjeni zbog pandemije,  društveni život lagano pada u drugi plan.

Najsigurnije je izbegavati velika okupljanja, a s obzirom da su stali koncerti, pozorišta I druge manifestacije, to ne znači da kulturni život treba da stane.

Treba iskoristite samoizolaciju na najbolji mogući način. Slobodno vreme možemo provesti u gledanju filmovima i TV-serija, jer trenutno nema boljeg rešenja da zaboravimo sumornu realnost.

Top 10 filmova koji su dostupni za gledanje online i koji bi olakšati trenutnu situaciju:

  1. Drunk Parents

Zanimljiva komedija dvoje pijanih roditelja, koji  pokušavaju da kroz svoje razrađene šeme sakriju svoje sve veće finansijske poteškoće od svoje ćerke, ali i od društvenog kruga. Njihovo pijanstvo će rezultirati donošenjem pogrešnih odluka, otmicom i ozbiljnim slučajem zamene identiteta.

  1. Jump Street

Još jedna komedija dvoje policajaca koji su vraćeni u srednju školu kako bi pronašli novu sintetičku drogu koja kruži po školi. Oni moraju da se foliraju da su srednjoškolci i da se infiltriraju u sumnjivo društvo kako bi zaustavili distibuciju te droge. Njih dvojica su dijametralno različiti, a replike u filmu su originalne i duhovite i navešće vas na smeh puno puta u toku gledanja.

  1. S I Love You

Romantična priča izmedju dvoje mladih. Holly je prekrasna mlada žena, koja ima savršenog muža. Udala se za ljubav svog života – strastvenog, duhovitog i šarmantnog Gerrya. Ali on oboljeva i umire. Niko je nije poznavao bolje od njega… i zato je on imao plan! Gerry je pre smrti napisao pisma koja će Holly pokazivati put, pisma koja će je voditi kroz silnu tugu, ali ce joj ponovno otkriti i sreću. Pisma od nje traže najneobičnije stvari, a na kraju svakog stoji, P.S. volim te.

  1. Five Feet Apart

Tužna romantična priča dvoje tinejdžera. Stella i Will boluju od cistične fibroze, sretnu se u bolnici i zaljube. Oni su oboje na lečenju i ne smeju se približiti jedno drugome nešto više od metar i po kako si ne bi dodatno narušili imunitet.

  1. The Irishman

“Irac” je kriminalistička priča o Franku Širanu, i njegovoj karijeri mafijaškog ubice, koja je kulminirala i danas nerazjašnjenim ubistvom moćnog, ali korumpiranog sindikalnog vođe Džimija Hofa.

U staračkom domu u svojim invalidskim kolicima Frenk, stari veteran iz Drugog svetskog rata, u svoje slobodno vreme prepričava kako je radio kao plaćeni ubica za mafiju. Nakon što ga je njegova firma optužila za krađu, sindikalni advokat Bil Bufalino oslobađa ga nakon što Širan odbija dati sudiji imena svojih kupaca.

  1. 21 Bridges

Krimi-drama film njujorškog detektiva predvodi poteru za dvojicom opasnih kriminalaca po celom Manhattanu, no ubrzo će otkriti i neočekivanu zaveru koju samo on može rešiti. Iako po svojem principu rešavanja radnje više podseća na epizode neke krimi-serije, dobra priča i iznenađujuće vešto napisan scenarijo stvaraju veliku količinu napetosti.

  1. The Avengers

Naučno-fantastični film ”Osvetnici” započinju avanture u jednu veliku bitku o čijem ishodu zavisi dalja budućnost planete zemlje. Loki, dolazi na zemlju i uz pomoć tajnog beziscrponog izvora energije pokušava da otvori portal i dovuče svoju armiju iz drugog univerzuma kako bi pokorio svet i bio apsolutni vladar na zemlji. U trenucima očaja odlučuju se da okupe grupu posebnih ljudi sa posebnim moćima, koje već duže vreme prate, kako bi od njih napravili tim koji bi stao u zaštitu planete.

 

  1. Star Trek Into Darkness

Još jedan naučno-fantastični film “Zvezdane staze u tami”. Radnja prikazuje kako kapetan Krik zajedno sa posadom USS Enterprise odlazi na kinkonski matični svet kako bi uhvatio Johna Harrisona, bivšeg oficira koji je postao terorista.

  1. US

A za ljubitelje horor, film “Mi” je pravi izbor. Porodica Vilson odlazi u svoju vikendicu u Kaliforniji na odmor i druženje sa prijateljima. Kada se vrate na plažu u Santa Kruzu,  Vilson počinje da dobija flešbekove o traumatičnom iskustvu na toj plaži koje je proživela kao devojčica. Prestravljena, moli svog supruga da odu, međutim već je prekasno. Kada se pred njihovom vikendicom pojavi jeziva “porodica” u crvenom, haos i horor postaju njihova realnost.

  1. Midsommar

Još jedna horor priča,ali sada u centru pažnje su Dani i Kristijan, mladi američki par čiji je odnos na ivici raskida. Nakon što porodična tragedija nakratko odloži raskid, Dani se pridružuje Kristijanu i njegovim prijateljima na putovanju u izolovano švedsko selo, na neobičan festival koji se organizuje jednom u 90 godina. Ono što počinje kao bezbrižan letnji odmor u zemlji sunčeve svetlosti, doživljava strašan zaokret kada stanovnici ostrva pozovu svoje goste da učestvuju u svečanosti koje čine to mesto sve strašnijim i uznemirujućim. Sve ubrzo prerasta u horor koji će im prirediti pripadnici paganskog kulta koji žive u tom selu.

 

Pripremite kokice, zavalite se i uživajte, jer razni žanrovi  su spremni da ostave dobar utisak na vas.

Autor : J.Š

Exe-Net