Bioskop kod kuće: Restaurirana verzija filma Davitelj protiv davitelja

Davitelj protiv davitelja. Foto: Jugoslovenska kinoteka
Davitelj protiv davitelja. Foto: Jugoslovenska kinoteka

Jeste li se uželeli odlazaka u pozorište i bioskop? Sada imate priliku da iz udobnosti svog doma uživate u neobičnoj premijeri. U Vaš dom 05. aprila stiže restaurirana verzija filma Davitelj protiv davitelja.

Trenutno je na snazi najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja. On će trajati sve do ponedeljka, 06. aprila, u 5 časova ujutru. Kako bi to vreme učinili zabavnijim možete se isprobati u različitim aktivnostima, čitanju, kuvanju, treniranju ili plesu. Možete pogledati nove serije i filmove, a možete se podsetiti i nekih starih. Restaurirana verzija filma Davitelj protiv davitelja stiže do Vas, sve što Vam treba jeste njegovo veličanstvo Internet.

Ovaj kultini jugoslovenski film snimljen je 1984. godine u režiji Slobodana Šijana. Ulogu Davitelja dobio je Taško Načić, a pored njega su se u ovom filmu pojavili i mnogi legendarni glumci, poput Nikole Simića, Radmile Savićević i Sonje Savić. Film je okarakterisan kao triler i komedija, a kritičari smatraju da je Šijan isnpiraciju pronašao u Normanu Bejtsu.

Projekat restauracije zamisao je Jugoslovenske kinoteke, kako bi se očuvali naši  filmovi snimani u periodu od 1967. do 1993. godine. U projekat je uključeno deset filmova, neki od njih su Ko to tamo pevaMaratonci trče počasni krug Tri karte za Holivud.

Premijera Davitelja zakazana je za nedelju, 05. april na Facebook stranici Vip Mobile.

Autor N.M.