Žitelji Duvaništa se žale na smeće i podzemne kontejnere. Teško se otvaraju i retko prazne, kažu…

Redakciji portala Naissus info, stigle su fotografije podzemnih kontejnera u ulicama Patrisa Lumumbe i Naserovoj, u naselju Duvanište. Na slikama se jasno vidi da otpadaka ima verovatno više pored kontejnera, nego u njima. Razloga za ovakvo stanje, kako se iz pisma da zaključiti, ima mnogo…

Kako u pismu navodi žiteljka ovog dela grada, ova slika se ne menja već mesecima, odnosno od kada su postavljeni podzemni kontejneri, koji se inače nalaze uz samo dečije igralište.

Smrad koji se oseća od smeća je nepodnosljiv, tvrdi ona, a djubre je rastureno svuda oko stambenih zgrada. Što od vetra, što od pasa lutalica ili ptica.

” Pre postavljanja podzemnih kontejnera, čini se, ovakvih slika ipak nije bilo. Verovatno zato što se podzemni kontejneri jako teško otvaraju, zato što svo smeće očigledno ne može da se ubaci u ove kontejnere, pa su gradjani prinudjeni da otpad ostavljaju van.”

Sa druge strane, rešenje za bahatost gradjana kada je odlaganje otpada u pitanju, žiteljka Duvaništa vidi u novčanom kažnjavanju

” Ako bi se stambene zajednice, oko kojih se nalaze deponije, kažnjavale novčano za svaki bačeni papir, situacija bi verovatno bila bolja.”

Žiteljka naglašava da pražnjenje podzemnih kontejnera traje mnogo duže od pražnjenja starih tipova kontejnera, a pošto su u JKP Mediana počeli da ih prazne i noću, nastaje i ogromna buka, u vreme kada većina spava.

Pismo završava napomenom da u celom Duvaništu nigde nema malih kanti za otpatke, pa su i druge okolne ulice pune otpada.

Da li je do nas i naših navika da bacamo otpatke gde stignemo jer nam je teško da podignemo poklopac ili je do toga što su podzemni kontejneri kabasti i teško se otvaraju, prosudite sami…

Nama se čini da je odgovor negde na sredini.

Global Digital Clinik