Završeni 57. Filmski susreti, Gran pri Denisu Muriću

Foto: Naissus.info

Dodeljivanjem zvaničnih i nezvaničnih nagrada, vatrometom i prikazivanjem tri gostujuća filma, na Letnjoj pozornici završen je jedini festival posvećen glumačkoj profesiji.

Nagrada Gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje je pripala Denisu Muriću za ulogu Denisa Markovića u filmu “Zlatni dečko”.

Žiri je nagradu “Car Konstantin” za najbolju mušku ulogu dodelio je Slobodanu Bodi Ninkoviću za ulogu Milenka u filmu “Komedija na tri sprata”.

Nagradu “Carica Teodora” za najbolju žensku ulogu dobila je Danica Ćurčić za ulogu Vukice u filmu “Mrak”, ali ona nije mogla da dođe i primi nagradu.

Aleksandra Balmazović za ulogu Mile u filmu “Usekovanje” dobila je povelju za izuzetnu žensku ulogu, a povelju za izuzetnu mušku ulogu, odlukom žirija, zaslužio je Petar Strugar za ulogu Džonija u filmu “Zlatni dečko”.

Nagradu za žensku epizodnu ulogu dobila je Anita Ognjanović za ulogu Ane u filmu “Usekovanje”, a nagradu za mušku epizodnu ulogu Aleksandar Đurica za ulogu Jegulje u filmu “Heroji radničke klase”.

Njegov kolega iz filma Stefan Beronja za ulogu Malog dobio je nagradu za debitantsku ulogu i on se zahvalio svima na nagradi.

Nagradu za stranog glumca dobila je Ksenija Marinković za ulogu Nade u filmu “Nebesa”, a ona se zahvalila žiriju, Srđanu Dragojeviću i ekipi filma.

Specijalno priznanje žirija na 57. Filmskim susretima dobio je Pavle Mensur za ulogu Jovana u filmu “Usekovanje”.

Pre zvaničnih nagrada, publici su se poklonili autori filma “Logor smrti u Karašjoku” čija je premijera emitovana u bioskopu Cineplexx. Dodeljena je i nagrada publike za glumca šeste večeri Slobodanu Bodi Ninkoviću i glumca festivala koja je pripala Branislavu  Trifunoviću.

Nagrada za najbolje ostvarenu komičnu ulogu “Miodrag Mandić Manda” pripala je Olgi Odanović za ulogu bake Marije u filmu “Leto kada sam naučila da letim”, a njoj je nagradu uručila Mandina supruga Anastasija Mandić.