Sotirovski: Uskoro rebalans budžeta, milijarda više u gradskoj kasi

sotirovski
Foto: FB Dragana Sotirovski

Niški budžet će biti veći za milijardu – milijardu i sto miliona dinara, izjavila je za Zonu plus gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Više novca u gradskoj kasi, kako kaže, obezbedio je uglavnom veći priliv poreza na zarade, jer je porastao broj zaposlenih.

Tim novcem će se, između ostalog, omogućiti sufinansiranje zamene stolarije u školama “Kralj Petar Prvi” i “Ivan Goran Kovačić”, ali i završetak brojnih već započetih projekata, kaže Sotirovski.

“Veći broj zaposlenih osećamo kroz povećanje para u budžetu, to su zapravo porezi na zarade svih nas, posebno novih radnika. Mi u ovom trenutku, 23. avgusta, imamo prihod od sedam milijardi. Naredne nedelje ćemo imati rebalans budžeta i danas smo dogovorili sa Ministarsvom finansija da ga uvećamo za milijardu, što znači da ćemo imati povećanje od jedne milijarde, možda milijardu i sto miliona”.

To je, kako kaže gradonačelnica, novac koji će se opredeliti za mnoge stvari koje Niš nema.

“Dva vrtića će nas koštati 80-90 miliona dinara, zatim za sređivanje škola kroz zamenu stolarije “Kralj petar Prvi” i “Ivan Goran Kovačić” zajedno sa državom uložićemo oko sto miliona dinara. Deo grada kod OŠ “Kralj petar Prvi”, koja odavno čeka rekonstrukciju, izgledaće sasvim drugačije kada bude završena Vojvode Putnika. Rekonstruisaćemo park kod Apelacionog suda, napraviti i tu kružni tok. Sve su to vrlo realne stvari koje su vidljive” – kaže Sotirovski.