Nadmetanje mladih golmana u čast Dragana Pantelića Pante

Prvi međunarodni golmanski turnir “Dragan Pantelić Panta” održaće se u periodu od 27. do 29. avgusta na stadionu OFK “Sinđelić”, organizovan od strane neformalne grupe golmana Keepers Daily.

Turnir “Dragan Pantelić Panta”, nastao je kao posledica dve bitne stvari. Potrebno je sačuvati od zaborava ime Dragana Pantelića jer je učinio mnogo ne samo za Niš, već i za golmane širom Srbije. Sa druge strane, vreme je da golmani u regionu pokažu svoj kvalitet i pokažu da i za njih ima mesta pod fudbalskim suncem.

“Nažalost, uslovi u klubovima su uglavnom teški, te talenti lako gube veru u sebe. Ovaj turnir će golmanima dati šansu ne samo da osvoje nagrade,već i da budu viđeni od strane trenera nekih od najvećih klubova. Golmanski turnir “Dragan Pantelić Panta” pokazaće regionu da u Nišu ima talentovanih golmana – kaže organizator Dušan Stoiljković.

Prijave za turnir vrše se putem Instagram stranice Keepers Daily ili mejlom na keepersdaily@gmail.com, a cena kotizacije je 2 000 dinara.

Budući da se istovremeno održava i međunarodni ekipni turnir, golmanski događaj prati kategorije prema ovom turniru i biće održane u popodnevnim časovima:

27.08. – 2013. i 2014. godište,  (13-15 godina)
28.08. – 2012 i 2015. godište
29.08. – 2010 i 2011. godište, omladinci (U-18)  i seniori (18+)

Sa golmanima na turniru će raditi treneri sa UEFA licencom, imaće priliku da razvijaju svoj kognitivni razvoj i mentalnu snagu, a kroz GK Skills Challenge i “golmanski rat” – nadmetaće se za pehare i vredne nagrade.