Zakazano suđenje Džoniću za trostruko ubistvo. Tužilaštvo traži doživotnu robiju

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Suđenje Goranu Džoniću iz sela Moravac, optuženom za trostruko ubistvo porodice Đokić, zakazano je za 22. februar u Višem sudu u Nišu. Tada će biti održano pripremno ročište na kojem će tužilaštvo i odbrana predložiti dokaze koji će biti izvođeni tokom glavnog pretresa – prenose Niške vesti.

Više javno tužilaštvo za Gorana Džonića zatražilo je kaznu doživotne robije, a vođenje postupka protiv Džonića, povereno je iskusnom sudiji Višeg suda u Nišu, Mirku Draškoviću.

Podsetimo, vlasnik menjačnice Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.
Njihova tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen zatečen nedaleko od Tešice.

Dvadesetak dana nakon zločina uhapšen je žrtvin brat od tetke, Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević iz Moravca koje je Džonić naveo kao saučesnike.

Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je iz pritovora oslobođen i Džonićev sin Milan, a nedavno se i Stefan.

Smatra se da je Džonić porodicu Đokić likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.