Za udes voza i autobusa najverovatnije odgovoran vozač “Niš ekspresa”

Foto: Policija

Iako je istraga još uvek u toku, direktor policije Vladimir Rebić kaže da je propust vozača autobusa doveo do sudara sa vozom kod Donjeg Međurova. Rebić potvrđuje da je u nesreći poginulo petoro putnika, a da je 27 teže i lakše povređeno.

Rebić navodi da istraga ide u smeru utvrđivanja da li je vozač Niš ekspresovog autobusa ispunjavao psiho-fizičke uslove.

Informacije do kojih je policija došla navode da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proveriće se i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta.

Pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo su došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

Podsetimo, u sudaru voza i autobusa Niš ekspres, koji se desio jutros oko 7:30 u Donjem Međurovu, 3 osobe su poginule na licu mesta, a još dvoje u niškom KC. Inače, u KC-u je zbrinuto više od 30 putnika koji su se nalazili u autobusu kojeg je voz praktično presekao napola.

Exe-Net