Za Lanu i Marka: Humanitarni bazar u Parku Svetog Save

za lanu i marka

Humanitarna grupa “I ja sam dete sa ove planete” organizuje humanitarni bazar za Lanu i Marka.

Nišlije će se i ove subote, 17. oktobra u 11 časova, okupiti i učestvovati u humanitarnom bazaru za Lanu i Marka.

Lani Cvetković je u sedmom mesecu postavljena dijagnoza Osterogenesis Imperfecta u Nišu. Lana je do sada imala četiri preloma leve butne kosti. Pored ove bolesti, ona ima jako malu gustinu kostiju, ne može sama da ustane, i dalje koristi pelene. Sa tri godine i tri meseca doktorka reumatolog je prepisala Lani lečenje Bifosfonatima. Ovi lekovi neophodni su za smanjenje broja preloma, a nema ih u Srbiji.

Marku Mladenoviću je 2013. godine dijagnostikovan tumor u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom. Sada, sedam godina kasnije bolest se ponovila, ali ovaj put u težem obliku. Nakon kontrolnog snimanja i dijagnostike postoperativnog stanja otkriven je još jedan tumor kojeg pri ranijem snimanju nije bilo. Zbog veličine tumora hitno je urađena operacija. Marko je, na žalost ostao nepokretan i hitno mu je potrebno dalje lečenje u inostranstvu. Klinika Acibadem iz Turske može da mu pruži adekvatno lečenje koje mu je potrebno za oporavak.

Humanitarni bazar

Sve humane Nišlije biće ove subote, 17. oktobra od 11 do 18 časova, na humanitarnom bazaru, u Parku Svetog Save. Bazar organizuje grupa “I ja sam dete sa ove planete” u saradnji sa Bankom dobročinstva.

“Na bazaru za Lanu i Marka moći ćete da kupite igračke, knjige, nakit i ostale aksesoare, slike, razne dekupaž i handmade proizvode za dekoraciju kuće, proizvode za domaćinstvo, priveske, razne proizvode za kuhinju, grnčariju… Čekaju vas i prelepo ukrašeni medenjaci, popsi, ratluk, slani štapići, ali i vrhunske kore za pitu” poručuju organizatori.

Bazar ima preko 30 partnera koji će prodavati svoje proizvode. Svoju humanost pokazale su i firme koje nude svoje vaučere. Među njima, između ostalog, ima frizerskih i kozmetičkih salona, edukativnih radionica, konjičkih klubova, škola stranih jezika.

Humanitarnom bazaru pridružio se i Oliver Katić, on će održati unplagged koncert u 15 časova.

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete na bazar za Lanu i Marka, pomoć njima možete uplatiti putem fondacije Budi human:

Na prethodna dva bazara grupe „I ja sam dete sa ove planete“ Nišlije su doprinele sa oko 330.000 dinara.

Global Digital Clinik