Wizz Air zbog pandemije redukuje letove iz Niša

Wizz Air
Foto: Wizz Air

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air primoran je da smanji broj letova ka pojedinim destinacijama.

Razlozi za ovu odluku Wizz Air-a su aktuelna ograničenja za putovanje u određene zemlje EU, i slabo interesovanje putnika. Stoga su letovi iz Beča redukovani, a sledeće nedelje se potpuno ukidaju letovi za Malme, piše Fly from Niš.

Ka Beču će do kraja letnje sezone, ova kopmanije leteti jednom nedeljno, dok će u zimskoj sezoni imati dva leta- sredom i nedeljom. Wizz Air od 19. septembra prestaje da leti na liniji za Malme, do 30. marta sledeće godine.

Kako saopštavaju iz ove kompanije, oni će motriti na potražnju na određenim linijama i u zavisnosti od toga donositi određene odluke u narednom periodu. Navode i da će leteti na 60% svojih ukupnih kapaciteta umesto na 80% koliko su prethodno planirali. Takođe dodaju da je u celoj avio-industriji kriza i da ni oni na to nisu imuni.

Wizz Air će tokom zimske sezone redovno leteti ka 4 destinacije i to ka Bazelu, Memingenu, Dortmundu i Beču. Wizz će ka Bazelu leteti svakog utorka i subote (tokom novogodišnjih praznika i četvrtkom), ka Memingenu u novom terminu sredom i nedeljom, ka Dortmundu takođe u novom terminu četvrtkom i nedeljom.