Vratimo dvorišta deci: Nastavljena akcija JPU Pčelica

subvencije za privatne vrtiće
Ilustracija. Foto: JPU Pčelica

Vratimo dvorišta deci je akcija kojom se ulepšavaju vrtići i dvorišta u Nišu.

Akcija Vratimo dvorišta deci nastvljena je nakon ukidanja vanrednog stanja u svim vrtićima JPU Pčelica Niš. Vaspitači su se organizovali i u dogovoru sa direktoricom Svetlanom Mitić realizovali sve ono što nisu u prethodnom periodu.

„Zidovi vrtića su okrečeni i oslikani po željama dece, popravljaju se ograde, trava se redovno kosi i deca koja ovih dana borave u vrtiću, vreme provode u dvorištima na otvorenom“, izjavila je direktorica Mitić koja je pokrenula akciju Vratimo dvorišta deci.

vratimo dvorišta deci
JPU Pčelica

Vandalizam koji je vrlo često na delu u dvorištima vrtića, direktorica će pokušati da zaustavi osvetljavanjem prostora. Ovetljavanje dvorišta se radi uz pomoć JKP Parking servis. Pomoć u realizaciji akcije Vratimo dvorišta deci, Ustanovi pružaju i ostali subjekti lokalne samouprave, a najčešća saradnja je sa JKP Mediana.

Sređivanje se nastavlja i tokom leta

Kreativnost vaspitača vidi se na svakom koraku, dvorišta su prave oaze uživanja, a na zidovima su oslikane čitave bajke, basne, priče i sve ono o čemu uče deca u okviru vaspitno-obrazovnog rada, kažu iz Pčelice. Oni će i tokom leta nastaviti sređivanje dvorišta.