Preminule još tri osobe u KC Niš: Formiraju se novi protokoli za lečenje

tri punkta
Stari KC Niš. Izvor: Vikipedija Foto: Milorad Dimić

Na lečenju od korona virusa u KC Niš nalazi se 75 pacijenata, a kod jednog deteta potvrđen je virus. U poslednja 24 časa premunula su tri pacijenta.

Na današnjoj konferenciji za medije saopšteni su novi podaci o broju pacijenata u KC Niš. U odnosu na juče, broj pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa veći je za jedan. Trenutno je u KC Niš ukupno hospitalizovano 154 pacijenta, od toga 75 ima potvrđeno prisustvo virusa. Petoro se nalazi na respiratoru. Na bolničkom lečenju je desetoro dece, dok je kod jednog potvrđen je korona virus. Svi su u stabilnom stanju.

Među zaposlenima je zaraženo  20 zdravstvenih radnika , 12 lekara i 8 medicinskih sestara i tehničara.

Stalno u potrazi za boljom terapijom

Sa Infektivne klinike kažu da se u Nišu, kao i u svetu, stalno traga za novim lekovima i boljom terapijom u lečenju korona virusa. U Srbiji je izvršena sedma revizija protokola za lečenje, a lekovi koji se koriste bili su u ekspermentalnoj fazi za druga oboljenja, međutim delotvorni su i prilikom lečenja korona virusa.

Juče je održana prva konferencija za medije od početka epidemije. Nakon što je broj pacijenata u KC Niš danima bio nepoznanica, a novinari i javnost zhtevali informacije, iz Kliničkog su odlučili da konferenciju drže svkog dana. Podaci o pacijenatima takođe će se objavljivati na sajtu.