Vozači oprez! U toku sanacija puta Niš – Merošina

Sanacija puta Niš-Merošina preko Mramorskog brda; Foto: Grad Niš
Sanacija puta Niš-Merošina preko Mramorskog brda; Foto: Grad Niš

Počela je sanacija puta Niš-Merošina preko Mramorskog brda, u delu kroz samo selo Mramor, gde je zbog klizišta kolovoz i pretrpeo najveća oštećenja.

Osim što se presvlači kolovoz novim slojem asfalta koji će popuniti ulegnuća i ispupčenja nastala zbog pomeranja tla, radi se i na čišćenju i osposobljavanju kanala za odvod atmosferskih voda sa obe strane puta.

“Sanacija bila neophodna jer je stepen oštećenja puta takav da ugrožava bezbedno odvijanje saobraćaja”, rekao je prilikom obilaska radova gradski većnik Miloš Milošević.

Saobraćaj na ovoj deonici odvija usporeno; Foto: Grad Niš
Saobraćaj na ovoj deonici odvija usporeno; Foto: Grad Niš

“Dodatni problem je predstavljalo to što su oba kanala za odvod kišnice bila potpuno zapuštena i van funkcije, tako da se voda sa brda slivala putem i dodatno potkopavala kolovoz. Asfaltiranje će početi odmah po završetku čišćenja odvodnih kanala“, objašnjava direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović

Zbog radova, saobraćaj se na ovoj deonici odvija usporeno, uz naizmenično propuštanje vozila iz jednog, odnosno drugog smera, pa je zato neophodan i pojačan oprez vozača.