Vodovod: Ova količina kiše ravna je količini padavina za mesec dana

vodovod
Kiša pada satima

U Nišu kiša pada satima. Vodovod se oglasio, rekavši da su ekipe na terenu i kontrolišu situaciju.

Nekoliko sati kiša pada pojačanim intenzitetom ali nema većeg zadržavanja vode na svim lokacijama u gradu. U proteklom periodu se intenzivno čistilo 13000 slivnika, tako da je slobodna prohodnost na svim kanalizacionim kolektorima, navodi se u saopštenju Vodovoda.

Tokom dana se predviđa količina kiše koja na prostoru grada Niša u redovnim uslovima bude ravna količini padavina za mesec
dana.

Kanalizacioni sistem je stabilan i u funkciji ali kako dolazi do ekstremnih padavina važno je napomenuti da usled plastičnog otpada, granja, šuta i peska koje voda ponese, mogu nastati barijere na pojedinim slivničkim rešetkama.

Vanrednim angažovanjem 5 ekipa JKP“Naissus“ oslobodiće se u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde nastane veća količina vode. Intervenisaće se na mestima gde eventualno budu zapušeni slivnici da bi se uklonio otpad za nesmetan protok i odvod.

Ekipe su na terenu i obilaze sve lokacije u gradu: Palilulu, Durlan, Čair, Bulevar Nemanjića, naselje Branko Bjegović, naselje Brzi Brod i druga mesta po nalogu nadzornog organa.

Pljuskovi i grmljavine: Sutra na snazi crveni meteo alarm