Veče fizike sa mladim talentima u Nišu

Veče fizike sa mladim talentima u Nišu
Veče fizike sa mladim talentima u Nišu

Promocija učenika osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima fizike na nivou Nišavskog okruga i ove godine obeležiće “Veče fizike” u Nišu organizaciji Podružnice Društva fizičara Srbije za Nišavski okrug.

Veče fizike na kojem će biti dodeljene diplome i priznanja najboljim mladim fizičarima  biće održano 10. maja na Prirodno – matematičkom fakultetu u Nišu od 19:30h.

“Diplome i pohvale najboljim učenicima uručiće predstavnici organizatora ovogodišnjih takmičenja – OŠ “Ivo Andrić”, Gimnazije “9. maj”, kao i Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu. Pre dodele priznanja, prof. dr Ljubiša Nešić, redovni profesor PMF-a u Nišu, održaće naučno popularno predavanje pod nazivom U carstvu uma Stivena Hokinga”, navode organizatori.

Učenicima će se obratiti i dr Marjan Mišić, direktor Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu, kao i prof. dr Ljiljana Kostić, predsednik Komisije za rad sa talentima i praćenje rada Odeljenja za fiziku pri Gimnaziji “Svetozar Marković” u Nišu.

Program ove manifestacije zatvoriće se sednicom Skupštine Podružnice Društva fizičara Srbije za Nišavski okrug.

Veče fizike zajednički organizuju PMF Niš, Podružnica DFS za Nišavski okrug, kao i Društvo fizičara Niš.

Global Digital Clinik