Vaš vodič kroz vikend u Nišu

vikend u Nišu

Nema sumnje u to koliko Nišlije vole da uživaju u vikendu u Nišu. Treba pametno iskoristiti tople dane koji su nam ostali. Zato je opuštanje za vikend imperativ svakog Nišlije.

Vikendi u Nišu donose mnogobrojne opcije, pa je ponekad teško izabrati onu najbolju. Ipak, Nišlijama nije teško da skoknu s jednog mesta na drugo i tako upotpune svoj vikend u Nišu. Donosimo vam gomilu ideja i predloga kako da se provedete ovog vikenda u Nišu.

Noćni provod

Ako ste ljubitelji noćnog provoda i đuskanja, Carpe Diem Coctail Garden vas čeka u petak 3. septembra sa početkom od 21.00 sati. Na ovoj lokaciji čeka vas Oragne Band.

U subotu 4. septembra sa početkom u 21.00 sati u istom ambijentu čeka vas Akustik band Niš, da zajedno uživate u nezaboravnom provodu.

Pored toga, Carpe Diem Coctail Garden poziva omogućava svim zainteresovanim Nišlijama da u sredu 8. septembra od 18.00 sati dođu na besplatnu muzičku radionicu sa Bojanom Salačalom, frontmenom sastava Artan Lili.

Ako ste ljubitelji kafanskog ambijenta, kafana Libra vas poziva da vikend u Nišu provedete tamo. Svake subote od 20.00 sati u ovoj kafani vas očekuje uživo muzika. Provod je zagarantovan, pa ne propustite priliku da 4. septembra budete tamo.

Bioskopske projekcije

Volite bioskop više od svega na svetu? Nema lepšeg osećaja nego vikend u Nišu provesti uz projekciju dobrog filma, kokice i sok? Ne brinite, bioskopi u Nišu vas nikada ne ostavljaju bez opcija.

U bioskopu Cine Grand Delta Planet očekuje vas premijera filma Skok. Ovaj dugometražni igrani film priča priču o Nataši Kovačević, njenom životu i košarci. Premijerno će se emitovati u sredu 8. septembra od 20.00 sati.

Sem ovog filma, Cine Grand vam omogućava da pogledate i druge filmove. Ako volite žanr drame, predlažemo vam da pogledate film Minamata. Ako ste više zainteresovani za horor ili triler, tu je film Zloćudno.

U bioskopu Cineplexx možete pogledati akcioni triler Paklene ulice 9 kao i akcionu naučnu fantastiku Haos koji hoda, koja je na repertoaru od ovog septembra.

Bioskop Vilingrad nudi vam da se zabavite u bioskopskoj sali uz akcionu fantaziju Šeng-Či i legenda o deset prstenova. Ovaj bioskop vam takođe nudi da uživate uz veliki broj animiranih filmova, sami ili sa decom.

Kultura

Za sve ljubitelje kulture i umetnosti odvojili smo događaje u kojima bi zasigurno uživali. Nema sumnje da kultura zauzima značajno mesto u svetu i društvu, pa je razumljiva potreba za praćenjem kulturnih dešavanja. Ako vaš idealni vikend ne podrazumeva noćni provod, već onaj kulturni, imamo rešenje za vas.

U toku je izložba Gorana Mitića u Galeriji Art55. Izložba će trajati do 4. septembra, a svi ljubitelji umetnosti moći će da je posete i upoznaju se sa radom ovog talentovanog umetika. On se dugi niz godina bavi likovnim umetnostima, a ovo je samo jedna od njegovih izložbi.

Za sve ljubitelje pozorišta idealno rešenje možda bude poseta drugom po redu festivalu Teatar na raskršću. Festival će trajati od 7. do 14. septembra. Festival će biti održan u Narodnom pozorištu u Nišu, ali i na dve lokacije predviđene za prateći program – u dvorištu Univerziteta i Oficirskom domu.

Manifestacije

U petak, 3. septembra, biće održana manifestacija Medijana za bebu više u organizaciji Gradske opštine Medijana. Početak je predviđen za 12.00 sati u Svetosavskom parku, uz poštovanje epidemioloških mera.

Etno sajam Etno susreti Niška Banja 2021 održava se po 13. put. Sajam je otvoren od 3. do 5. septembra, a svečano otvaranje predviđeno je za 13.00 sati.

Festival hip hop kulture Dođi na amfi održava se deseti put na Letnjoj pozornici u Tvrđavi 8. i 9. septembra. Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere, broj karata je ograničen. Besplatne karte će biti dostupne 6. i 7. septembra na Letnjoj pozornici od 17.00 do 22.00 sati, a određena količina će biti dostupna i na samom ulazu na festival 8. i 9. septembra.

Vikend u Nišu daje mnogo opcija za uživanje, provod, ali i odmor. Ako vaš idealni vikend ne podrazumeva izlazak iz kuće, u potpunosti smo na vašoj strani. Zašto se ne odmorite kod kuće uz neki jednostavni recept koji možete bez problema da napravite? I to za samo nekoliko minuta! Zvuči savršeno skoro kao vikend u Nišu!