Uspešna akcija Vladane Stojanović: Više od 2.000 benkica za niško porodilište

akcija Vladane Stojanović
Foto: Instagram, Vladana Stojanović

Akcija Nišlijke Vladane Stojanović “Obuci novi život” je završena i porodilištu je uručeno više od 2.000 benkica za najmlađe Nišlije.

Akcija “Obuci novi život” pokrenuta je početkom decembra na inicijativu Vladane Stojanović. “Akciju sam pokrenula u nadi da ćemo sakupiti makar 50 novih benkica za naše bebice u Niškom akušerskom bloku! Traje tek 24 sata, ja kod sebe imam više od 50 i presrećna sam zbog toga što akcija traje do kraja decembra! Hajde da vidimo koliko ćemo uspeti da sakupimo do kraja meseca”, napisala je na samom početku Vladana.

Kraj decembra je došao, akcija je završena a na adresu porodilišta stiglo je oko 2.200 benkica. “Hvala neizmerno svima vama koje ste dale deo sebe bebama koje će tek doći na svet i ispunile srca radošću svim budućim majkama”, piše ona na svom Instagram profilu.

Paketić pomoći, još jedna Vladanina akcija

Namenjena je samohranim i nezaposlenim mamama. “Akciju sam pokrenula kao podršku vama koje ste ostale bez posla ili već duže vremena pokušavate da ga pronadjete, ali ne uspevate”, piše Vladana. “Nadam se velikoj podršci dobrih ljudi koji će mi izaći u susret i donirati makar po jedan svoj proizvod iz svojih firmi, radionica koji bi značio majkama i deci”, nastavlja.

U okviru akcije koja će trajati do 10. marta sakupljaće se:

  • igračke,
  • šminka,
  • proizvodi za negu lica i tela,
  • stvari za ličnu higijenu majki, beba i dece,
  • dečja garderoba,
  • garderoba za mame.

Pored ove, u toku je i akcija “Spavaćice za naše mamice“. U okviru nje doniraju se spavaćice GAK-u, koje će nositi nove mame. Spavaćice se prikupljaju do 1. marta, i biće uručene simbolično na Dan žena, 8. marta 2021.

Komunicirajući sa velikim brojem mama, Vladana je dobila motivaciju i za akciju “Mama za mamu”, u kojoj mama koja želi da pokloni stvari svoje bebe, dece, pokloni trudnici ili mami kojoj su te stvari neophodne.

Ukoliko želite da se priključite humanitarnim akcijama, Vladanu možete kontaktirati putem njenih naloga na Facebook-u i Instagram-u.

Vladana je strukovna babica, medicinska sestra, mama jednog dečaka, a uskoro i jedne devojčice. “Dajem sebe, jer verujem da svako od nas mora krenuti od sebe prvo. Da prestanemo da budemo sebični i krenemo da dajemo drugima ono čega imamo višak. Drugima kojima je potrebnije jer je divno! Probajte”, poručuje.