Uslužni centar Toplane u Nišu produžava radno vreme

Korisnički servis Gradske toplane u Nišu; Ulica Blagoje Parovića 3, Niš; Foto: Gradska toplana
Korisnički servis Gradske toplane u Nišu; Ulica Blagoje Parovića 3, Niš; Foto: Gradska toplana

Javno komunalno preduzeće Gradska toplana uspešno je okončalo grejnu sezonu 2017/2018. u koju je ušlo kao jedina toplana u Srbiji koja je pre početka sezone smanjila cene fiksnog i varijabilnog dela cene toplotne energije, rekao je povodom obeležavanja 45 godina rada i postojanja preduzeća, direktor Toplane u Nišu, Predrag Milačić.

Postrojenje Gradske toplane u Nišu; Foto: Grad Niš
Postrojenje Gradske toplane u Nišu; Foto: Grad Niš

 “Ujedno, i naplata je u prethodne dve godine na izuzetno visokom nivou, čak i iznad stopostotne, što je stvorilo uslove da, po prvi put, Gradska toplana očekuje da u narednu grejnu sezonu uđe bez dugova prema dobavljačima i bez kreditnih zaduženja”, rekao je Milačić.

Gradska toplana u Nišu osnovana je u junu 1973. godine. Tada je postojalo je preko 100 pojedinačnih i 6 blokovskih kotlarnica snage od 1MW do 6 MW. Danas Gradska toplana Niš zagreva million i po kvadratnih metara stambenog prostora i više od 370 hiljada metara kvadratnih.poslovnog prostora. Potrošači se toplotnom energijom snabdevaju iz tri objekta: Toplane Krivi vir, Toplane Jug, a od nedavno i Toplana Majakovski. Ukupna snaga toplovodnih izvora danas je 254 MW.

Uslužni centar Toplane u Nišu uskoro radi i subotom

U prethodnoj godini počeo je sa radom i Uslužni centar Gradske toplane, rekao je direktor Milačić i najavio da će, vrlo brzo, centar početi da radi i u popodnevnoj smeni i subotom.

Uslužni centar Toplane u Nišu se nalazi u Ulici Blagoja Parovića broj 3, a korisnički servis je za sada otvoren svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Vraćena “Prazna stolica” u Gradskoj toplani

Što se unutrašnje organizacije rada i odnosa sa potrošačima tiče, direktor Milačić naglašava da je u rad Nadzornog odbora vraćen institut prazne stolice, odnosno omogućeno je da radu najviših upravnih struktura učestvuju i predstavnici potrošača, što je doprinelo većoj javnosti u radu i donelo brojne pozitivne rezultate, pre svega, veće razumevanje sa
korisnicima.