Uskršnja čarolija u vrtićima Pčelice: Izložba i koncert za mališane u Nišu

Petar Pan radionice; Foto: Predškolska ustanova
Petar Pan radionice; Foto: Predškolska ustanova "Pčelica"

Praznična čarolija, uskršnje radosti i dečji osmesi u vrtićima Predškolske ustanove “Pčelica” od prošle nedelje najavljuju najradosniji hrišćanski praznik Uskrs.

“Sreća mališana, osmesi i radost na licima malih i velikih pčelica, vredne ručice i kreativni roditelji i vaspitači je slika vrtića ovih dana, a tako će biti i ove nedelje”, najavila je Svetlana Mitić, direktorka ustanove “Pčelica”.

Izložba i koncert za mališane u Nišu

U svim vrtićima organizovane su uskršnje radionice sa roditeljima na kojima sa maštovitim malim pčelicama boje jaja i pripremaju prazničnu dekoraciju za obogaćivanje prostora u kojem borave deca, a rezultat rada vrednih i kreativnih mališana biće predstavljen na uskršnjim izložbama u vrtićima.

“Centralna uskršnja izložba dečjih radova biti organizovana u vrtiću “Cvrčak” u sredu, 4. aprila u 10 sati”, kaže direktorka Mitić.

Popaj uskršnji sto; Foto: Predškolska ustanova "Pčelica"
Popaj uskršnji sto; Foto: Predškolska ustanova “Pčelica”

U okviru uskršnje čarolije koju organizuje ustanova “Pčelica”, u četvrtak  5. aprila u sali Simfonijskog orkestra od 19 časova zakazan je svečani uskršnji koncert hora “Zlatne pčelice” pod dirigentskom palicom Ivane Đurđanović Filipović.

“Gost koncerta biće glumac Stefan Mladenović, a članove hora pratiće na klaviru profesor Miloš Gavrilović. Voditelj svečanog uskršnjeg koncerta biće Aleksandra Pavlović, glumican niškog Pozorišta lutaka”, ističe Mitićeva i poziva javnost da posete izložbu i koncert i uživaju u dečijem doživljaju Uskrsa.

Petar pan radionice, tate i deca; Foto: Predškolska ustanova "Pčelica"
Petar pan radionice, tate i deca; Foto: Predškolska ustanova “Pčelica”

Mitićeva dodaje da, osim obavljanja svakodnevnog vaspitno-obrazovnog rada u vrtićima sa decom svih uzrasta, vaspitači posebnu pažnju poklanjaju razvoju dobrobiti deteta stvarajući podsticaje da razvijaju svoje kapacitete, proširuju iskustva i izgrađuju saznanja o sebi, drugim ljudima i svetu.