Urgentni centar mogao bi, umesto Kliničkog, poneti ime doktora Laze

urgentni centar

Nakon što je ime Kliničkog centra promenjeno dodavanjem prefiksa Univerzitetski, uprkos građanskoj inicijativi da KC Niš ponese ime doktora Lazića, Urgentni centar Niš mogao bi da ponese ime čuvenog Miodraga Lazića.

Direktor UKC-a, Zoran Pešić rekao je za Južne vesti da će pokrenuti inicijativu da Urgentni centar ponese ime doktora Laze. Tako bi se dug koji Nišlije imaju prema njemu delimično vratio, smatra.

Podsetimo, nakon smrti doktora Miodraga Lazića na Facebook-u je pokrenuta inicijativa da Klinički centar ponese upravo njegovo ime. U ovom trenutku grupa broji više od 50.000 članova.

Odluka Vlade da se ime Kliničkog centra promeni, naišla je na nezadovoljstvo u grupi.

“Nažalost naša želja nije naišla na razumevanje nadležnih. Evidentno je da ćemo svoje želje morati ugasiti ili ostvariti na naš način. Volja naroda treba i mora da se ispuni. u ovom trenutku 53.201 član ove grupe želi da se Klinički centar nazove imenom doktora Lazića. Pozivam sve članove grupe da iskažu svoje opredeljenje”, napisao je tada administrator grupe.

Nakon jučerašnje izjave Perišića, Bajić je u grupi napisao da ostaje pri stavu da Klinički Centar treba da ponese ime Miodraga Lazića. “Dali smo sve od sebe. Pitanje je da li nadležni imaju sluha”, napisao je on.