Uhapšeni Nišlije i Piroćanac zbog sumnje da su preprodavali heroin: Za dvojicom se još traga

uhapšeni
Zaplenjen heroin. Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Petorica članova dve kriminalne grupe, kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su i zaplenjeno im je 4,6 kilograma heroina.

Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, u odvojenim akcijama na teritoriji Beograda i Niša uhapsili pet pripadnika dve organizovane kriminalne grupe.

U prvoj akciji uhapšeni su V. Đ. (37) iz Pirota, D. V. (56), B. S. (41) i V. G. (38) iz Niša, dok je u drugoj uhapšen J. G. (36) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni u dužem vremenskom periodu preprodavali heroin na teritorijama Niša, Pirota i Beograda.

Osumnjičeni V. Đ. se tereti da je organizovao jednu kriminalnu grupu čiji su pripadnici D. V, B. S. i V. G. Kod njih je policija pronašla ukupno četiri kilograma heroina.

U drugoj akciji, u kojoj je zaplenjeno 600 grama heroina, uhapšen je J. G. osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu za čija dva člana policija intenzivno traga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Global Digital Clinik