U nedelju se održava 11. streličarski Kup Sv. Cara Konstantina

Streličarski klub Niš

Streličarski klub Niš će narednog vikenda biti domaćin druge etape Kupa Srbije. Tradicionalni, 11. Kup Sv. Cara Konstantina biće održan u nedelju 11. juna, na terenu FK Brzi Brod.

Kvalifikacije počinju u 10 h, dok je borba za medalje zakazana u vremenu od 14 do 16h.

Prijavljeno je više od 70 takmičara iz 14 klubova, u sve tri discipline (Olimpijski luk, Kompaund luk i Goli luk) i u svim starosnim kategorijama. Na turniru će učestvovati većina reprezentativaca Srbije pa se  u borbama za medalje mogu očekivati neizvesni dueli do poslednje strele.

Streličarski klub Niš, trenutno vodeći na tabeli, za ovaj turnir je prijavio veoma jak sastav u pokušaju da na svom terenu poveća razliku u odnosu na drugoplasiranu ekipu. Nažalost, u sastavu nema četvorice prvotimaca: najbolji kompaundaš Srbije Ognjen Nedeljković, Majović i Petrović u disciplini „Goli luk“, kao i Dejan Nikolić kod „Olimpika“.

Njihovo odsustvo će pokušati da nadoknade ostali, njih osmoro. Uobičajeno, na medalje pretenduje tandem Mihajlo Stefanović – Marko Vulić kod „Olimpijskog luka“ i Dejan Stojanović u disciplini „Goli luk“.

SK Niš ovaj put ima predstavnike i u ženskoj konkurenciji, tu su Nataša Mitić i Danica Nikolić, od kojih se očekuju medalje kod „Olimpijskog luka“. Što se tiče ekipne konkurencije – SK Niš je glavni kandidat za zlato u muškoj i mešovitoj konkurenciji kod „Olimpijskog luka“.

“Pripremili smo ekipu za ovaj važan rangirni turnir, nadamo se dobrim rezultatima na domaćem terenu. Ujedno, ovo je veliki test za reprezentativce iz našeg kluba, koji već narednog vikenda izlaze na međunarodnu scenu.

Pozivamo sugrađane da prisustvuju ovom veličanstvenom događaju i podrže naše takmičare u pohodu na još jedan Kup Srbije!” – stoji u saopštenju.

Global Digital Clinik