Tvrđavski most u Nišu postaje javna scena: Izložba i muzički performans

Izložba neće biti klasičnog karaktera već će inovativnim pristupom i kombinacijom drugih grana umetnosti zaokružiti ovaj performans.
Izložba neće biti klasičnog karaktera; Foto: Plakat Jelena Marković

Tvrđavski most u centru Niša u petak 22. juna od 20 časova postaje javna scena kada će se na njemu održati samostalna izložba slika Jelene Marković, mlade umetnice iz Niša.

Most ka Tvrđavi kao izložbeni prostor bila ideja arhitekte i aktiviste Hadži Ivana Redija.

“Ovo je druga samostalna izložba Jelene Marković i neće biti klasičnog karaktera već će inovativnim pristupom i kombinacijom drugih grana umetnosti, muzikom i plesom, zaokružiti ovaj performans”, najavljuju organizatori.

Jelena Marković (1994)  se bavi dizajnom enterijerera i crtanjem za industriju video igara. Trenutno je na master studijama Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu.

U slobodno vreme crta, a imala je zapaženu izložbu crteža u Deli prostoru. Pokreće je želja da napreduje i jednog dana bude uspešna u onome što radi.

Želi da svaki sekund iskoristi za usavršavanje. Voli kreativne ljude koji su uvek za neku akciju. Voli promene. Voli vrućine i more.

Veruje u sebe jer smatra da niko neće verovati u tebe više nego ti sam kao i da pozitivan stav privlači pozitivnu energiju koja sa sobom nosi mnoštvo dobrih ishoda. Srećnom je čini kada se njen vredan rad i trud isplati, kada ga neko ceni i uoči talenat.