Ne damo aerodrom: Žuti kartoni za niške odbornike

Žuti kartoni za odbornike Skupšine grada Niša; Foto: Inicijativa
Žuti kartoni za odbornike Skupšine grada Niša; Foto: Inicijativa "Ne damo niški aerodrom"

Predstavnici Inicijative “Ne damo niški aerodrom” simbolično su odbornicima i predsedniku Skupštine grada Niša podelili žute kartone, jer su, kako navode, spremni da predaju aerodrom državi.

“Žuti kartoni ili opomene pred isključenje su za 40 odbornika jer se pojavila informacija da je upravo toliko njih bilo prinuđeno da potpiše da će glasati kako im Beograd nalaže. Crveni karton ih čeka na dan sednice ukoliko i pomisle da poklone aerodrom”, kaže predstavnik Inicijative “Ne damo niški aerodrom” i predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović.

Opomena pred isključenje; Foto: Inicijativa "Ne damo niški aerodrom"
Opomena pred isključenje; Foto: Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”

“Mesecima se licitira sa danom održavanja Skupštine grada, a vlast se krije iza izgovora koji vređaju inteligenciju građana: popravka klime, ispraćaj gostiju sa gradske slave, vreme potrebno da se kupi kancelarijski materijal za sednicu”, ističu predstavnici Inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Jovanović naglašava da je inicijativa zakazala sve datume tokom ove nedelje kako bi bili spremni za protest na dan sednice.

“Neodgovornost, neznanje i nefunkcionalnost lokalnih vlasti dovela je do tromesečne blokade Skupštine. Za to vreme, umesto dijaloga i analiza, dobili smo propagandu koja podseća na najgori medijski mrak 90tih godina. Postoje osnovi sumnje da u postupcima lokalnih vlasti u Nišu u vezi sa poklanjanjem aerodroma ima i elemenata krivičnih dela. Zbog toga ćemo narednih dan podneti i krivične prijave po tom osnovu”, kažu iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom”.  

Exe-Net