Trikovi protiv podočnjaka: evo šta treba da radite ujutru

Foto: ilustracija pixabay
Foto: ilustracija pixabay

Iako ste možda spavali punih 8 sati, ili se probudili nakon par sati sna, podočnjaci mogu da se pojave kao posledica genetike ili budu vidljiviji jednostavno zato što imate svetlu put. Šta god da je u pitanju, sigurno vam nije prijatno, ali postoje načini da ih ublažite uz par trikova.

Nevena Tomić, osnivačica kozmetičke linije „La Beauté Fatale”, uvek se oslanja na sledeće jutarnje navike koje će pomoći da crni kolutovi oko očiju budu manje primetni.

Hladna obloga

Puno je alata danas dostupno koji će vam pomoći da brzo nanesete nešto hladno na područje oko očiju – a to je tehnika koja će vam pomoći da u kratkom roku podstaknete cirkulaciju i dozvolite koži da se zategne na prirodan način, a tako će se smanjiti i crvenilo. Tomić dodaje: „Ako smanjite natečenost oko oka, možete pomoću hladnih obloga da smanjite vidljivost crvenila“.

Hidratacija

Pitamo se da li postoji bilo kakav problem kože koji se ne može rešiti hidratacijom? Kada su u pitanju podočnjaci, pomoć potražite u omiljenim proizvodima kao što su maske za područje oko očiju, a možete je čuvati i u frižideru tako ona odmah ponudi i efekt hlađenja.

„Ko ne bi uživao u malo nege rano ujutro, pa zašto ne staviti masku na lice dok pijete svoju najdražu šoljicu kafe? To će vam pomoći da hidrataciju ponudite tačno području koje vas muči, a sigurno će ublažiti izgled podočnjaka i kožu će pripremiti i nahraniti za dan“, navodi Tomić.

Upravo je područje kože ispod oka jako osetljivo i bore će se verovatno upravo na tom mestu prvo javiti, a maske za lice često sadrže i sastojke kao što je kolagen, vitamin E ili antioksidansi, koji će koži ponuditi i dodatnu zaštitu.

Krema za područje oko očiju

Moguće je da smatrate kako su kreme za područje oko očiju čisto bacanje novca i da je dobro nanositi bilo kakvu kremu. No, morate znati da se njihovi sastojci razlikuju, one su često guste i nude više hidratacije. Važno je nežno prstima utapkati kremu na mesto gde su podočnjaci vidljivi, a osim što ćete kožu osvežiti, štitite to osetljivo područje i od štetnih spoljašnih uticaja, UV zraka i dehidratacije.

Ne zaboravite da proverite da li krema sadrži zaštitni faktor. Tomić upozorava da ne koristite kažiprst za nanošenje kreme, jer je to najsnažniji prst, a kremu treba nežno nanositi.  Možda vam zvuči čudno, ali upravo agresivni pokreti umeju kožu lica da opuste, pa je najbolja tehnika – biti nežan.

Korektor

„Ako sve drugo propadne, jednostavno pomoć potražite u pravom korektoru“, navodi sagovornica. Nakon što otkrijete koji je ton vaše kože, lako čete pronaći odgovarajući korektor koji će prekriti vaše tamne podočnjake, bilo da su oni plavi, ljubičasti, zeleni ili crni. Ako pogodite ton korektora, sigurno ćete prekriti podočnjake, a potrebno je da nanesete samo malo proizvoda. Eto, uz par jednostavnih trikova vaši podočnjaci vas više neće mučiti.

Izvor: City magazine