Tribina povodom Svetskog dana borbe protiv side

tribina

U cilju edukacije mladih u sferi odgovornog ponašanja prema zdravlju, tim nastavnika Ekonomske škole iz Niša, koji je prevodila nastavnica bologije Milica Andrejev, koja inače vodi sekciju prirodnih nauka, organizovao je tribinu danas 1.12.2021. godine od 18,00 časova u RC Niš povodom Svetskog dana borbe protiv side.

Tribina je organizovana u saradnji sa Medicinskom školom „Dr Miodrag Lazić“ i Gimnazijom „9. maj“.

Tribinu je otvorila nastavnica Olivera Arizanović najavom teme i gostiju, a uvodnu reč su dale učenice trećeg razreda Ekonomske škole: Natalija Jovanović, Anastasija Stojanović i Sara Drakulić.

O problemu side se govorilo sa različitih aspekata. Sa biološkog stanovišta je tema opservirana kroz kraću radionicu koju je vodila Milica Andrejev, nastavnica biologije Ekonomske škole iz Niša. Sa medicinskog stanovišta govorli su vršnjački edukatori Marta Amedović i Đorđe Miletić i ginekolog Irena Radulović, nastavnica Medicinske škole „Dr Miodrag Lazić“, a sa sociološkog sociolog Aleksandra Ivanović, nastavnica Gimnazije „9. maj“.

Poruke koje su poslate sa tribine sigurno će odjeknuti u svesti svih prisutnih, a naročito učenika koji su se sa mnogim informacijama o ovoj bolesti susreli po prvi put.