Tradicija: Grad Niš dodeljuje najboljim studentima zimovanje na Kopaoniku

Foto: FB Darko Bulatović
Foto: FB Darko Bulatović

Najbolji studenti ove godine, tačnije njih devedesetoro sa 11 fakulteta Univerziteta u Nišu, 15. marta kreću na Kopaonik.

Sa njima zajedno uputiće se i par profesora Fakulteta Sporta i fizičkog vaspitanja, kao i nekoliko iskusnih instruktora, koji će pomoći studentima da savladaju skijanje narednih sedam dana.  

 Vaučere su uručili gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradski većnik resorno koji je zadužen za sport Branislav Kačar i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor dr Milovan Bratić.

Kako izjavljuje Darko Bulatović, prošle godine je najavljivao podršku najboljim studentima, obrazovanju, školovanju, istekao je da će ove godine podići kapacitet na veće nivoe. Broj studenata je dupliran, kao i finansijska sredstva su takođe izdvojena više.

Na taj način grad u praksi pokazuje koliko je značajno podržavati obrazovanje, nauku i mladih ljudi uopšte.

Takođe je dodao da se nada da će do 23. aprila biti završen i Naučno tehnološki park, da se vredno radi na završetku nove zgrade Elektronskog fakulteta, da kreću radovi u studentskim domovima, kao i da će biti završene rekonstrukcije osnovnih i srednjih škola.

Prema rečima Branislava Kačara za organizovanje ove akcije izdvojeno je iz gradske kase šest miliona dinara, a obuku vodiće profesori DIFa, kao i deset instruktora. Isto tako navodi da je grad platio kompletan boravak studenata na Kopaoniku, od hotela, ishrane i ski pasa.

Odluku o tome ko će dobiti vaučere doneli su dekanati fakulteta, a radi se samo o najboljim studentima.

Dodao je da će ova akcija biti sledeće godine

Autor: J.Š