Toplom vodom čiste žvake sa niških pločnika (VIDEO)

JKP
JKP "Mediana" Niš počela sa dubinskim pranjem i čišćenjem

Posle sastanka sa upravnicima zgrada u aprilu kada je rukovodstvo JKP “Mediana” najavilo da će očistiti žvake sa niških ulica, radnici ovog preduzeća su počeli sa tzv. dubinskim pranjem i čišćenjem otvorenih površina u Nišu.

Šetalište na Trgu kralja Milana; Foto: JKP „Mediana“ Niš

“Ova vrsta pranja i čišćenja otvorenih prostora vrši se toplom vodom. Koristi se kod održavanja urbanih gradskih zona, a rezultat je čist prostor, bez masnih fleka, žvaka ili bilo kakvih vrsta nečistoća”, objašnjavaju u JKP “Mediana”.

 

Košenje trave u međublokovskom prostoru

Iz JKP “Mediana” Niš obaveštavaju da je u toku i košenje međublokovskih prostora u Rentgenovoj i Pasterovoj ulici, Bulevar Nemanjića kod Gabrovačke reke, zatim u ulicama Blagoja Parovića, Branka Krsmanovića i Pariske komune.

Košenje trave JKP "Mediana" Niš
Košenje trave JKP „Mediana“ Niš

Kosi se trava i na plato ispred Elektrodistribucije, kod podvožnjaka u Ulici Vojislava Ilića, Bulevar Zorana Đinđića, zatim u Ulici Dušana Popovića, kod Srpskog vojničkog groblja i u naseljima Delijski Vis, Stevan Sinđelić.

Uklonjeno oštećeno stablo topole u Miljkovcu

Uređivanje međublokovskog prostora; JKP "Mediana" Niš
Uređivanje međublokovskog prostora; JKP „Mediana“ Niš

Ovih dana su, na  inicijativu Saveta građana opštine Crveni krst i  meštana sela Miljkovac, radnici sektora održavanja zelenila JKP “Mediana” Niš, uspešno uklonili stablo topole koje je ugrožavalo bezbednost meštana ovog i okolnih sela. 

Uklanjanje topole u saradnji sa vatrogascima i radnicima Elektrodistribucije

“Topola je pre nekoliko godina bila na udaru groma kada je oštećen pridanak stableNa stablu su bili uočljivi trulež i ostali simptomi oštećenja, te je postojala realna opasnost da se pri jačem udaru vetra drvo obruši na most pored koga se nalazi. Iz preventivnih razloga uklonjeno je stablo visine 40 metara uz pomoć radnika Elektrodistribucije i vatrogasne jedinice jer su bili ugroženi i vazdušni vodovi”, kažu u JKP “Mediana”.

Topola u Miljkovcu; JKP "Mediana" Niš
Topola u Miljkovcu; JKP „Mediana“ Niš

Stanari zgrada  u Somborskoj organizovali akciju čišćenja

Iz ovog niškog preduzeća pozdravljaju radnu akciju koju su organizovali stanari zgrada od broja 55 do 57 u Somborskoj ulici kada su odlučili da ošišaju travu u međublokovskom prostoru i očiste ceo potez od parkinga u Somborskoj od broja 49 do zgrade broj 55.

“Zbog zmije – poskoka koji je pronađen na prostoru iza zgrade u Sobmborskoj ulici, morali smo da da organizujemo hitnu radnu akciju. Zajedno sa stanarima, ali i komšijama iz susednih kuća sređivali smo međublokovsko zelenilo i park ispred Somborske broj 55”, ponosno ističu Nišlije koje su učestvovale u akciji.