Cela Evropa se takmiči u Nišu: Parada zastava na Trgu kralja Milana

Cela Evropa se takmiči u Nišu
Cela Evropa se takmiči u Nišu

 

Grad Niš je četvrti grad u Evropi je domaćin Internacionalnih Erasmus igara nakon Krakova, Milana i Porta.

Preko 250 stranih studenata iz svih delova Evrope sastaje se u gradu na Nišavi kako bi se takmičili u jednom od najvećih evropskih sportskih takmičenja namenjenim studentima. 

Internacionalne Erasmus igre u Nišu trajaće od 18. do 21. maja.

Ova manifestacija će zvanično početi „Paradom zastava“, 18. maja u 16 sati, kada će se svi učesnici okupiti na Trgu kralja Milana i ispred EU info kutka započeti svoju šetnju kroz grad sa zastavama zemalja koje predstavljaju na svojim leđima.

Svečano otvaranje Internacionalnih Erasmus igara će biti održano na amfiteatru nišavskog keja sa početkom od 18 sati.

„U subotu i nedelju takmičari će se nadmetati u futsalu, basketu 3×3, odbojci i tenisu. Svi mečevi odigraće se na terenima OŠ „Dušan Radović“ u Nišu i trajaće od devet do devetnaest sati. Događaj će biti otvoren za sve  koji bi želeli da prisustvuju mečevima“, najavljuju organizatori.

Igre će zvanično biti zatvorene 21. maja svečanim događajem na Viniku, gde će senajboljim učesnicima uručiti pehari i medalje.

Žurka Internacionalnih Erasmus igara

Kao deo Internacionalnih Erasmus igara, biće organizovan i Responsible Party, program koji je razvijen u partnerstvu sa kompanijom Pernod Ricard, koji ima za cilj povećanje svesti o štetnosti prekomernog konzumiranja alkohola kroz edukaciju i prevenciju.

Responsible Party se primenjuje već osam godina, kroz njega je prošlo nešto manje od 400.000 studenata, dok je nezavisna dvogodišnja naučna evaluacija ukazala na efektivnost ove inicijative.

Dok promocija odgovorne konzumacije alkohola ostaje u fokusu ove inicijative, kroz implementaciju party-ja sve veći akcenat se stavljai na druge aspekte održivosti.

Svrha ove manifestacije je kulturološka razmena kroz sportska takmičenja, kao i promovisanje zdravog načina života.

Organizator ovih igara je studentska organizacija – Erasmus Student Network Niš.

Organizaciju takmičenja u Nišu podržala je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU info kutak Niš.