Svaki vojnik mora da ima dva kompleta uniforme i nove čizme

Kasarna „Knjaz Mihailo” u Nišu; Foto: Ministarstvo odbrane
Kasarna „Knjaz Mihailo” u Nišu; Foto: Ministarstvo odbrane

U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, svaki profesionalni vojnik mora da ima dva kompleta uniforme i nove čizme, rekao je ministar odbrane Aleksnadar Vulin prilikom obilaska pripadnika Vojske Srbije u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu.

Uniforme; Foto: Ministarstvo odbrane
Uniforme; Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar je istakako da je u odnosu na 2008. i 2012. godinu povećan broj kompleta uniformi za 3,3 puta, čizama za 5,2 puta, a popunjenost hranom je veća za 52 procenta nego u tom periodu.

„Vlada Republike Srbije računa na svoju Vojsku, baš kao i narod koji zna da je sigurna, opremljena i zadovoljna vojska garant sigurne i zadovoljne Srbije Svaki naš vojnik mora da ima dva kompleta uniformi, nove čizme i sve što mu je potrebno za obavljanje svakodnevnih zadataka”, rekao je ministar Vulin.

Ministar u obilasku pripadnika Vojske Srbije
Ministar u obilasku pripadnika Vojske Srbije

Pročitajte i: Nove uniforme Vojske Srbije: polomajice, kratke jakne i moderni vojnički ranac

Ministaru odbrane, koji je bio u pratnji državnog sekretara Bojana Jocića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, načelnika Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Željka Ninkovića i zamenika komandanta Treće brigade Kopnene vojske pukovnika Slađana Stamenkovića, prezentovana je organizacija rada u intendantskom servisu, perionici i hemijskoj čistionici, kao i u obućarskoj i krojačkoj radionici.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

“Imali smo prilike da vidimo sve segmente uslužne delatnosti kojima obezbeđujemo odgovarajući standard našim pripadnicima i da pokažemo deo ekonomskih zaliha koje naša vojska ima, što nam u narednom periodu obezbeđuje kontinuitet u zameni odeće, opravkama, uopšte u popravljanju vizuelnog izgleda naših pripadnika”, rekao je general Ninković i dodao da se to radi i u svim jedinicama Vojske Srbije.