Tiodorović: Teška situacija na jugu zemlje. Efekat novih mera početkom decembra

20 časova
Branislav Tiodorović

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je situacija na jugu zemlje postala teška. “Situacija se brzo menja. Sada imamo situaciju kao u prethodnom piku. Sve počne prvo na severu, a onda krene da raste na jugu”, rekao je on.

“Da je situacija na jugu postala teška pokazuje podatak da je u kovid bolnici u Leskovcu pre nekoliko dana bilo sedam pacijenata, a jutros 52 pacijenata”, kaže Tiodorović.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da je kad je reč o novoobolelima teška noć bila na jugoistoku Srbije. Ovo se odnosi na Niš, Zaječar, Aleksandrovac, Kruševac, Vranje, Preševo, Bujanovac, u kojima se, prema njegovim rečima, podaci zabrinjavajći.

Prema poslednjem izveštaju, u KC Nišje od 216 hospitalizovanih, 139 pacijenata pozitivno na virus. Dvanaestoro je priključeno na aparate za mehaničku ventilaciju, inalaze se u veoma lošem opštem stanju.

Naveo je da je ograničenje rada ugostiteljskih objekata bilo neophodno i da se efekat novih mera koje su od danas na snazi može očekivati početkom decembra.

Istakao je da je situacija u školama dobra. “Malo više zaraženih ima među đacima srednjih škola u odnosu na osnovne”, dodao je.

“Predložio sam da zimski raspust bude od 19. decembra do 20 januara (i za đake u Vojvodini i ostatku Srbije). Trajaće možda koji dan više od planiranog. Na taj način bi mogli da obuhvatimo sve praznike i katoličke i pravoslavne”, naveo je on.

Izvor: Insajder

Dostava hrane u Nišu