Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realno sprovodive, još nema odluke o javnom dočeku Nove godine

tiodorović

Član Kroznog štaba dr Branislav Tiodorović rekao je da je za uvođenje kovid propusnica 24 sata, kao i daje to stav i stručnog dela Kroznog štaba i jasan stav struke u svetu.

Ali, kako je dodao, svesni su da je zabluda da bi to bilo moguće.

“Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije relano i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti”, rekao je Tiodorović za TV Prvu.

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao da treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

“Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji”, rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske ovjekte do 20 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

“Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi”, ocenio je Tiodorović.

On je rekao da Krizni štab još nije doneo nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

“Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispored Skupštine?”, upitao je Tiodorović, kometarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.

Izvor: Euronews.rs