Tiodorović: Epidemiija nije prošla, moguće uvođenje lokalnih mera

20 časova
Branislav Tiodorović

S obzirom na to da je virus i dalje prisutan, ne može se reći da je epidemija prošla. Situacija u Srbiji je između nesigurne i toga da je potpuno pod kontrolom, na nju utiče pojava novih žarišta.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se ne može reći da je epidemija otišla jer je virus i dalje tu. Situacija u Srbiji nije potpuno pod kontrolom zbog pojave novih žarišta u Novom Pazaru, Tutinu i Vranju.

Epidemiološka situacije se razlikuje od mesta do mesta, tako da je moguće da će se neke mere uvoditi na lokalnom nivou. Nošenje maski obavezno je u zatvorenom prostoru, dok na otvorenim prostorima moramo držati distancu jedni od drugih. Pre svega se treba voditi računa o starijim i osetljivim osobama, kao i o zdravstvenim radnicima. Tiodorović, takođe član Kriznog štaba, je istakao da opasnost postoji kada se ne poštuju mere, i kada smo neodgovorni prema svom i zdravlju ljudi oko nas.

U Republici Srbiji prema poslednjem izveštaju ima 432 aktivnih slučajeva osoba zaraženih korona virusom. Na respiratorima je 14 pacijenata, a procenat smrtnosti iznosi 2,09%. U odnosu na 10. jun, do 11. juna u 15 časova, broj zaraženih povećao se za 66, a jedna osoba je preminula.

Kon: Moguć drugi talas korona virusa na jesen