Tamara Milić novi v. d. direktora niškog „Naissus“-a

Foto: Zvanična stranica JKP "Naissus"

Odbornici u Skupštini Grada Niša, izglasali su novog v. d. direktora Naissus-a Tamaru Milić koja će zauzeti mesto Gorana Milosavljevića koji je obavljao tu funkciju od juna 2021. godine.

Po rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski do smene je došlo zbog toga što je Milosavljeviću istekao mandat, a njegovo mesto zauzeće njegova saradnica koja je u Naissus-u bila na poziciji izvršne direktorke za tehnički sistem.

U biografiji Tamare Milić koja je istaknuta na sajtu javnog preduzeća, stoji da je zvanje master inženjera zaštite na radu i master inženjera zaštite životne sredine stekla 2015. godine.

U Naissus-u je do sada radila na tri pozicije, bila je i u JP Parking servis, privatnim kompanijama i član opštinskog veća u Opštini Medijana.

Na kritike da gradska vlast drži direktore u v. d. statusu i samo ih rotira, Sotirovski kaže da su ovom promenom počeli da rade na rešavanju tog problema.

Krenuli smo od najvećeg preduzeća. Nadanih meseci brinućemo se i o statusu ostalih direktora preduzeća i ustanova, a i da izađemo iz tog i takvog stanja kako tvrdi opozicija. Prema tome ne radimo to zato što to tvrdi opozicija nego zato što bi trebalo da ljudi koji vode preduzeća i ustanove dobiju četvorogidišnji mandat da se oslobode tog pritiska do kada su tu i da razmišljaju o projektima, šta će raditi, kako će pomoći gradu i sugrađanima – rekla je Sotirovski.

Inače, Milosavljević je na mesto v. d. direktora došao je kao master istoričar, a u međuvremenu je postao i doktor filoloških nauka. Njegovo postavljenje iza koga stoji, gradonačelnica Sotirovski ranije je komentarisala kao dobar izbor.

Kanije je bila razočarana tim preduzećem pa su poslenje mesece u v. d. statusu Milosavljevića obeležile gradonačelnicine optužbe da JKP Naissus nije opravdao skoro 300 miliona dinara, kao i da zaposlenima kasne plate, što je on negirao.

Takođe, preduzeće na čijem je čelu bio Milosavljević jedino je negativno poslovalo u 2022. godini, kako je saopšteno iz Grada.