Svetski dan kokica: Deset neuobičajenih načina da začinite ovu mnogima omiljenu grickalicu

Svetski dan kokica
Foto: Ilustracija, Pixabay

Da li ste znali da se 19. januar obeležava kao Svetski dan kokica? Tim povodom dajemo vam deset načina kako da ih začinite i pograte se ukusima.

Kokice su mnogima omiljena grickalica, a svi znamo da se najbolje slažu uz gledanje filmova ili serija, za šta su ovi zimski dani idealni. Postoji samo jedan način da obeležite Svetski dan kokica. Napravite sebi veću porciju, pustite omiljeni film ili seriju i uživajte!

Ukoliko ste raspoloženi za isprobavanje novih ukusa, predlažemo ovih deset načina da začinite kokice

Kokice sa parmezanom i peršunom

Pomešajte maslinovo ulje sa parmezanom i peršunom, a zatim prelijte kokice i prepustite se ukusima.

Italijanske kokice

Duh Italije donosi nam kombinacija bosiljka i belog luka. Devičansko maslinovo ulje u kombinaciji sa bosiljkom i belim lukom u prahu umešajte u svoje kokice i uživajte!

Pica kokice

Italija nas naročito inspiriše kada je hrana u pitanju. Za neprevaziđeni ukus pice potrebno je da u blenderu izmešate malo sušenog paradajza, belog luka i putera. Vruće kokice uvaljajte u ovu pastu, dodajte malo origana, parmezana i soli.

Foto: Ilustracija, Unsplash

Japanske kokice

Iz Italije se selimo na Daleki istok. Za ukus Japana pobrinuće se vasabi pasta. U malo putera istopite ovu pastu, pa dobijenu smesu prelijte preko kokica. Pored interesantnog ukusa, kokice će dobiti i zelenu boju!

Čili kokice

Za meksičko iskustvo vašim kokicama potreban je čili! Istopite malo putera, dodajte čili u prahu i so, te prelijte kokice.

Čoko kokice

Crnu čokoladu istopite sa kokosovim uljem, pa dobijenu smesu ubacite u vaše kokice.

Cimet kokice

Kokice prelijte otopljenim puterom. Zatim kašičicom dodajte pomešani šećer i cimet.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Magičan spoj vanile i badema

Dve kašike kokosovog ulja, dve urme, malo ekstrakta vanile, kašiku badema i kašiku vode pomešajte u blenderu. Dobijenu smesu prelijte preko kokica, a zatim stavite u rernu na desetak minuta. S vremena na vreme ih promešajte.

Karamel kokice

Vruće kokice prelijte toplom mešavinom od pola šoljie meda, i četvrtine šolje kikiriki putera. Ova smesa treba da bude u tečnom stanju, a kokice su najukunije kada se ohlade!

Slatko-ljuto iznenađenje

Otopljeni puter prelijte preko kokica. Zatim preko njih posolite malo cimeta, čilija i kakaa.

Nadamo se da smo vas inspirisali i da ćete probati neki od ovih recepata. Uživajte!
Dostava hrane u Nišu