Svetska premijera na Nišvilu: Per “Bas Viking” Mathisen Trio feat. Nguyen Le & Gary Husband

svetska premijera
Mathisen - Husband - Le

Svetska premijera desiće se ovog leta na Nišvilu. Per “Bas Viking” Mathisen nastupiće prvi put sa gitaristom Nguyen Le i bubnjarem Gary Husband-om.

Svetska premijera u ovoj postavi desiće se prvog dana Nišvila, 13 avgusta. Festival će trajati od 13. do 15. avgusta.

Per “Bass Viking” Mathisen je ne samo “norveški odgovor” na fenomenalnog bas gitaristu Jaca Pastoriusa”, već i “norveški odgovor” na jednog od najpoznatijih evropskih odlično ocenjenih albuma, a tokom karijere je sarađivao sa svetskim imenima.

Francuski gitarista (vijetnamskog porekla) Nguyen Le poslednjih godina je jedan od najtraženijih muzičara u svetskim okvirima, Do sada je potpisao 16 albuma i snimao i nastupao sa najvećim džez imenima današnjice.

Britanski muzičar, producent i kompozitor Gary Husband poznat je pre svega kao jedan od najboljih džez bubnjhara današnjice. On je takođe i veoma cenjeni pijanista i klavijaturista. Tokom poslednjih decenija teško da se iko od vodećih muzičara može pohvaliti tako dugom i konstantnom karijerom multi instrumentaliste. Pohađao je časove klasičnog klavira, a na bubnjevima je uglavnom samouk, što mu nije smetalo da profesionalnu karijeru počne sa trinaest godina. Kao šesnaestogidišnjak je već svirao u pratećem bendu pevačice Lulu, i sa dablinskom pop grupom Bachelors.