“Ono što smo bili”: Jasna i ogoljena emocija Duška Domanovića

Ono što smo bili
Duško Domanović

“Ono što smo bili” je knjiga poezije Duška Domanovića, čija će promocija biti održana 25. juna od 19 časova.

“Ono što smo bili” je treća po redu Domanovićeva pesnička knjiga. Prema rečima književne kritičarke dr Jelene S. Mladenović, u njoj su dominantne dve tematske i idejne linije. “Jedna je linija buntovne, jasno angažovane, beskompromisne pesme, ritma i retorike budnice. I druga, linija nostalgije, intimno-ispovednog, nekad jačeg, a nekad slabijeg, utišanog i povremeno melanholičnog tona, iza koga se razaznaje jasna i ogoljena emocija, jedina koju Domanovićev rukopis poznaje. U oba slučaja, pesnički subjekt i ove njegove zbirke je aktivista u potrazi za humanošću, borac za Život i protivnik svih oblika neživota, koji u ovom pesničkom univerzumu nije jednak smrti. Neraskidivo jedinstvo života i neživota, a apsolutno saglasje života i smrti, obeležili su i ove stihove. U njima je je glas dat Čoveku ne bi li njime nadglasao ljude“, piše Jelena S. Mladenović.

Promocija knjige poezije “Ono što smo bili”, biće održana u bašti
niške pivnice Usporavanje, u četvrtak, 25. juna od 19 sati.

Na promociji će govoriti dr Jelena S. Mladenović, program će voditi Jovana Janković, a stihove iz knjige čitaće autor, Duško Domanović.

Domanović je diplomirao na Odseku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Objavio je zbirke poezije Nedelja popodne i Veći od života (Bukovski ovo nikada nije radio), kao i knjigu kratkih priča Puna linija. Piše poeziju, kratku prozu i pesme za decu. Nastupa u kreativnom dvojcu Poetsko-muzička kontrakcija. Živi u Nišu.

Dostava hrane u Nišu