Svetislav Pešić gost panel programa “Uloga trenera u razvoju motivacije kod mladih sportista” u Nišu

spomenik nikoli tesli
Foto: ntp.rs

Selektor Svetislav Pešić biće gost šestog panela programa „Putem šampiona“ Novak Đoković Fondacije pod nazivom “Uloga trenera u razvoju motivacije kod mladih sportista” u Nišu, u organizaciji “Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja” u subotu 21. oktobra u 17 sati u Naučno tehnološkom parku.

Panelisti će biti selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić i Petar Mitić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i sportski psiholog,

Posebni program Novak Đoković Fondacije “Putem šampiona” posvećen je pružanju pomoći roditeljima i trenerima budućih sportista kroz programe edukacije i šire podrške sa ciljem njihovog osnaživanja u ovoj posebno zahtevnoj ulozi.

Javne i onlajn stručne panel-diskusije projekta “Putem šampiona” su pred brojnom publikom kao učesnike predstavile neka od najvećih imena i legendi iz oblasti sporta, sportske psihologije i medicine naše zemlje – Željka Obradovića, Dejana Savića, Aleksandra Šoštara, Sonju Vasić, Viktora Troickog, Andreu Lekić, Ljubomira Pavlovića, dr Ljubicu Bačanac, dr Ranka Rajovića, dr Ivanu Šarac i osnivače Fondacije Novaka i Jelenu Đoković – uz realizaciju posebnog izdanja “Priručnika za roditelje mladih sportista” autorke dr Ljubice Bačanac.

Kao i u pređašnjim prilikama, autorka programa “Putem šampiona” ispred Novak Đoković Fondacije i bivša reprezentativka Fed Kup reprezentacije Srbije u tenisu Ana Jovanović će voditi dinamičnu i sadržajnu diskusiju i razmenu stručnih iskustava, znanja i informacija iz oblasti naslovne teme panela sa njegovim učesnicima – uz uvek zanimljivu sesiju odgovora na pitanja zainteresovanih posetilaca koja sledi.

”Srećni smo što “Putem šampiona” ponovo dolazi u Niš, grad od izuzetnog istorijskog značaja za našu zemlju i pravi regionalni centar sporta, nauke, kulture, privrede i komunikacija. Sa posebnom zahvalnošću najavljujemo učešće jednog od najtrofejnijih evropskih košarkaških stručnjaka i selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića – sigurno jednog od najinspirativnijih autentičnih sagovornika za temu motivacije mladih sportista i tvorca više generacija asova i šampionskih timova širom našeg kontinenta. Kao i prethodnom prilikom, drago nam je što će naš događaj biti vredniji učešćem stručnjaka iz grada – domaćina – profesora i sportskog psihologa Petra Mitića, čime realizujemo važan cilj projekta kroz uvek pristupačnu edukaciju i podršku roditeljima, deci i trenerima u matičnim sredinama širom Srbije,” napominje autorka programa “Putem šampiona” Novak Đoković Fondacije, Ana Jovanović.

Prisustvo panelu “Putem šampiona” pod naslovom “Uloga trenera u razvoju motivacije kod mladih sportista” je slobodno, a u skladu sa raspoloživošću dostupnih sedećih mesta u Velikoj sali – te se preporučuje raniji dolazak zainteresovanih posetilaca.