Ministar privrede najavio nove investicije u Nišu. 300 radnih mesta do kraja 2027.

Ministar privrede Slobodan Cvetković izjavio je da je Vlada Srbije na predlog resornog ministarstva dala saglasnost za zaključivanje ugovora sa dva značajna privredna društva, nemačkim „PWO SEE” i holandskim „Ariston Climate Solutions”. Cvetković je naglasio da se radi o direktnim investicijama čija ukupna vrednost ulaganja iznosi više od 19 milijardi dinara, a ono što je posebno važno jeste otvaranje 850 novih radnih mesta u Nišu, ali i u Kragujevcu i Čačku.

Projekat uspostavljanje pogona za proizvodnju električnih aparata za domaćinstvo u Nišu će vršiti privredno društvo „Ariston Climate Solutions d.o.o.” Svilajnac.

Cvetković je rekao da „Ariston Climate Solutions d.o.o.” realizuje investiciju koja se odnosi na uspostavljanje pogona za proizvodnju električnih aparata za domaćinstvo u Nišu, čijim sprovođenjem će biti zaposleno najmanje 300 radnika do kraja 2027. godine i investirano 75 miliona evra do kraja 2026. godine.

Privredno društvo se bavi proizvodnjom električnih aparata za domaćinstvo i u vlasništvu je kompanije „Ariston Holding NV” Holandija, koja posluje u okviru „Ariston grupe”, svetskog lidera u proizvodnji proizvoda za grejanje vode i prostora, komponenti i gorionika, sa tradicijom dugom devedeset godina, ukazao je ministar privrede.

(EURACTIV.rs)