Sutra sanacija poplavljenog područja u Nišu, narednih meseci trajno rešenje

Zbog loše urađenih kolektorskih izvoda obilne padavine uzrokovale su da se izliju podzemne vode koje su poplavile okolne parcele, ali i dvorišta kuća u Naselju 9.maj .

Najteže su pogođene ulice Ratarska i dr Save Petrovića kao i deo industrijske zone u blizini naselja.

“Situacija je alarmantna kod radne zone Donje Međurovo u delu između starog auto-puta i pruge za Skoplje. Voda iz pravca Fripaka nadolazi prema kućama u naselju pored fabrika. Potopljena su dvorišta i podrumi privatnih firmi i sada voda preti da uđe u kuće. Dvorišta prvih kuća do velikih fabrika su već poplavljena”, kaže stanovnik ovog naselja.

Izgradnjom atmosferske kanalizacije biće rešen problem izlivanja podzemnih voda

„U narednih nekoliko meseci završićemo projekat atmosferske kanalizacije kako bi sledeće godine problem poplava i izlivanja podzemnih voda bio u potpunosti rešen“, rekao je gradonačelnik Niša nakon obilaska poplavljenog područja u Naselju 9. maj.

U nedelju privremeno rešenje

„U postojećim uslovima jedino trenutno rešenje je otpušivanje postojećih izvodnih kanala i korišćenje pumpi za odvod vode”, zaključeno je u razgovoru sa građanima ovog naselja  i predsednikom Gradske opštine Palilula.

Kako je istakao, u nedelju 25. marta u saradnji sa JKP Naissus-om saniraće se stanje poplavljenog područja.

Već sutra u 9 sati zajedno sa direktorom niškog vodovodnog preduzeća utvrdiće se stanje spornih izvodnih kanala i upotrebom mehanizacije saniraće se stanje, jer moramo da olakšamo odliv vode koja će ovih dana dodatno narasti zbog topljenja snega”, rekao je Bulatović.