Sutra dodeljivanje nagrade za sportistu godine

Nagrada za sportistu godine
Ilustracija

Sekcija sportskih novinara Niša u saradnji sa gradom i istaknutim sportistima, dodeliće u četvrtak, 20. decembra nagrade najboljim sportistima.

Predsednik žirija ove godine bila je Lidija Mihajlović, osmostruka dobitnica nagrade za sportistu godine u Nišu i legenda srpskog streljačkog sporta. Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša, objavio je nominacije u tri kategorije – za najboljeg mladog sportistu, najbolji sportski kolektiv i najboljeg sportistu.

Kada su u pitanju mladi sportisti ove godine kandidati su Vladana Vujović i Marija Stojković iz ženskog košarkaškog kluba Student, zatim mladi plivač Andrija Petković i fudbaler Radničkog, Lazar Ranđelović.

Nominovani sportski kolektivi za glavnu nagradu su RK Naisa, RK Železničar i FK Radnički, a kada je reč o glavnoj nagradi najbolji sportista Niša, za ovu nagradu nominovani su Stevan Sretenović član RK Železničar, Nikola Stefanović član streličarskog kluba i Staša Gejo reprezentativka Srbije u slobodnom penjanju.

Za najbolje sportske novinare u ovoj godini odlukom članova sekcije proglašeni su Dragan Panajotović i Branislav Ignjatović.

Na ceremoniji dodele nagrada pored tradicionalnih priznanja biće dodeljene i specijalne nagrade zaslužnim pojedincima.

Exe-Net