Streličarski klub “Niš” sa turnira u Bečeju doneo je četiri medalje

Foto: Streličarski klub Niš
Foto: Streličarski klub Niš

Još jedan streličarski turnir u dvorani, ovog puta u organizaciji streličarskog kluba “Bečej” održao se 15. januara, učestvovalo je blizu sto takmičara iz čitave Srbije. Streličarski klub “Niš” je u skladu sa mogućnostima učestvovao sa šestoro takmičara koji su osvojili čak četiri medalje.

U muškoj seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom je bilo najviše takmičara, čak dvadeset sedam, i ovde su za niški klub nastupali Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Kvalifikacioni deo završavaju na trećem i petom mestu, a kroz eliminacije sižu do toga da u direktnom duelu gađaju za bronzanu medalju. Meč je bio krajnje neizvestan ali na kraju Mihajlo pobeđuje sa 6-4 i osvaja bronzu dok Marko završava kao četvrti.

U konkurenciji juniorki, olimpijski luk, Nikolić Danica kvalifikacije završava na drugom mestu što kasnije kroz eliminacije i potvrđuje i osvaja srebro na ovom turniru.

Kod seniora golim lukom nastupili su Stojanović Dejan, Majović Dragoljub, i Petrović Veljko. Kvalifikacije nisu prošle najbolje i Dejan završava kao sedmi, dok Veljko i Dragoljub zauzimaju deseto i četrnaesto mesto. Eliminacije su donele iščekivani preokret i na kraju Dejan stiže čak do medalje, ovog puta bronzane, dok Dragoljub i Veljko u finalnom plasmanu dele deveto mesto. Ekipno, ova trojka je osvojila srebro.

„Ovo nije idealan početak sezone, ali su medalje zaslužene i turnir smo iskoristili da uvidimo gde imamo prostora za napredak. Sezona je još uvek na početku, ali nas već kroz dva meseca očekuje državno prvenstvo. Pre toga, naredni turnir koji se boduje za finalni plasman kupa Srbije će se održati u Nišu, i to 5. februara u sali Miroslav Antić. Nadamo se daleko boljem učinku naših takmičara na domaćem terenu“ navodi Nikola Prodanović, SK “Niš”.

Global Digital Clinik